Gemeente 's-Hertogenbosch

21-08-2008
Uitgebreide kermis in de Binnenstad
Van zaterdag 23 tot en met zondag 31 augustus 2008 is er kermis in de binnenstad van 'sHertogenbosch. Kermisliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij de ruim vijftig attracties. De kermis is dit jaar opgesteld op de Hooge Steenweg, de Schapenmarkt, de Pensmarkt en de Markt. Dit jaar is het kermisterrein uitgebreid met de locaties Kerkplein en Burgemeester Loeffplein. Naast de attracties zijn er dagelijks optredens van diverse artiesten.

Attracties
De Bossche kermis telt dit jaar ruim vijftig attracties:
- beach jumper, thriller, grand carrousel, voetbalspel, Batman in Town en cakewalk;

- voor kinderen: kindercarrousel, ballonnen verkooppunt, mini cars, touwtje trekken, mini zweefmolen, pony rijden;

- etenswaren: suikerspin, Vietnamese snacks, wafelkraam, Italiaans ijs, fruit cocktail, poffertjeskraam, viskraam, gebakkramen, pindakraam en nougatkramen;

- kansspelen: lucky duck, pusher, jackpot, rotalet, ballenfontein, Lucky cranes, balco rotor, skeeball;

- vermaak: sperensport, soundmachine, Around the World, break dance, kamelenraces, mega slide, Magic Mouse (achtbaan), foto fantasy, spookhuis, turbo polyp, schietsalon, autoscooter, bussensport, happy wheels.

Ritprijzen
De attracties hebben lage ritprijzen:

- voor kinderattracties maximaal EUR 1,- per rit;
- groot vermaak maximaal EUR 2,00 per rit;

- niet mechanische spelletjes maximaal EUR 2,50.

Programma muziek en overige activiteiten
Tijdens de kermis vinden er op twee podia op de Markt optredens plaats die worden georganiseerd door de horecaondernemers van de Markt. Eén podium staat tussen café Paternoster en Tijl Uilenspiegel en het andere podium tussen de cafés In de kleine Werelt en Jeronimus. Op de twee zondagen is er een middag- en avondprogramma. Op de overige dagen is er alleen een avondprogramma.

Zaterdag 23 augustus
Om 13.00 uur wordt de kermis door wethouder J. Eugster geopend. Met een grote knal vanaf het bordes van het Stadhuis wordt het nieuwe beeldmerk van de Bossche kermis onthuld. Deze huisstijl komt terug op de toegangspoorten van de kermisterreinen, de kermissite, de kermiskrant, en op de bouw- en dranghekken op de verschillende kermisterreinen.

Met het schot start Michel Menin met het draadloop oversteken van Perry sport naar V&D (heen en weer). Om 21.00 uur gaat Michel Menin opnieuw oversteken van Perry sport naar V&D (heen en weer). Menin is een Franse koorddanser die zijn sporen op de gespannen kabel ruimschoots verdiend heeft. Op de meest vreemde plekken spant hij zijn koord om het publiek telkens opnieuw te verbazen. Menin liep tussen de peilers van de Eiffeltoren, over een ravijn in Venezuela en tussen talloze gebouwen.

Zondag 24 augustus
Optreden van 16.00 tot 18.00 uur met: Alex, Sjekelade Mupkes, No Nonsens. (Dit programma wordt herhaald van 18.30 uur tot 20.30 uur op het andere podium). Om 17.00 uur weer een draadloop oversteek door Michel Menin.

Maandag 25 augustus
Om 20.00 uur gaat Michel Menin nog een keer een draadloop oversteek houden van Perry sport naar V&D (heen en weer).

Dinsdag 26 augustus
Om 17.00 uur, 19.00 uur en 21.00 uur treedt er Luchtacrobatiek op van het Benchatheater. Bencha Theater presenteert een sensuele en krachtige voorstelling op de grond en hoog in de lucht. Spectaculaire balans- en luchtacrobatiek versmelten met dans en muziek: Bencha theater is een jonge, internationale theatergroep en bestaat uit enthousiaste talenten. Door hun krachtige samenwerking creëren de dansers/acrobaten Rachel Melief, Vivian Hendriks en de uit Bulgarije afkomstige (voormalig wereldkampioen acrobatiek) Dimiter Simeonov bijzondere en sensationele fantasieën.

Woensdag 27 augustus
Muziekoptreden van 19.30 tot 21.00 uur met: René Ulehake, Frank v.d. Wal, Arnold. (Dit programma wordt herhaald van 21.30 tot 23.00 uur op het andere podium). In september 2006 presenteerde René Ulehake zijn tweede cd "Voor jou". Deze nieuwe cd heeft u vaak kunnen horen op verschillende radiostations met positieve reacties. Enkele nummers, zoals San José, laat hij nu tijdens de kermis horen waardoor de Bossche kermis nog gezelliger wordt.

Donderdag 28 augustus
Om 17.00 uur, 19.00 uur en 21.00 uur treedt op Luchtacrobatiek van het Bencha theater. (zie ook dinsdag) Muziekoptreden van 20.00 tot 21.00 uur met: Antonio, Wilbert. Optreden van 21.20 tot 21.40 uur met: Alex. (Dit programma wordt herhaald op het andere podium met Alex van 22.00 tot 22.20 uur en Antonio en Wilbert van 22.20 tot 23.20 uur)

Vrijdag 29 augustus
Muziekoptreden van 19.30 tot 21.00 uur met: René Ulehake, Frank v.d. Wal, Arnold. (Dit programma wordt herhaald van 21.30 tot 23.00 uur op het andere podium). In april 2006 bracht de Bossche Frank van de Wal zijn laatste cd uit met de naam "Liefde en Geluk". Van kinds af aan heeft Frank al een liefde gehad voor zingen. Zijn zangcarrière is eigenlijk begonnen op de 25-jarige bruiloft van zijn ouders. Tijdens de Bossche kermis gaat hij zeker zijn laatste swingende lied "Dans met mij mi amore" zingen op de Markt.

Zondag 31 augustus
Muziekoptreden van 16.00 tot 18.00 uur met: William, Sjekelade Mupkes, No Nonsens. (Dit programma wordt herhaald van 18.30 tot 20.30 uur op het andere podium) Marij van Heijster-van Rooy en Wilma van Dartel zijn vriendinnen en komen uit Den Bosch. In februari 2003 deden ze - voor de lol - mee aan een wedstrijd in Café De Smidse in Oeteldonk ('s-Hertogenbosch) om de Jankbokaal. Ze wonnen de wedstrijd niet, maar sindsdien treden de Sjeklade Mupkes met hun liedjes en cabaret veelvuldig op in onvervalst Bosch dialect. Zo speelde het duo onder meer in diverse Oeteldonkse café's, bij de Veurpruuver van De Krukskes, de Opwarmer van Gin Nôôt, voor regionale zenders, op de Internationale Vrouwendag in 2007 in 's-Hertogenbosch en tijdens een landelijke bijeenkomst voor de PvdA in Amsterdam. (wijzigingen voorbehouden)

Openingstijden
De zaterdagen (23 en 30 augustus) en de 1e zondag (24 augustus) van 13.00 tot 1.00 uur.
De 2e zondag (31 augustus) van 13.00 tot 24.00 uur en de overige dagen van 12.00 uur tot 24.00 uur.

Parkeren
De parkeerbussen van en naar de transferia De Vliert, Vlijmenseweg en Provinciehuis (lijn 60,70 en 80) tot 01.00 uur. Op de zondagen rijden de bussen vanaf 12.00 uur. Tijdens de kermisdagen rijden de parkeerbussen vanaf het Provinciehuis vanaf 19.00 uur. Op donderdag en zaterdag rijden de bussen vanaf het Provinciehuis tot 1.00 uur.

Fietsenstalling
De rijwielstalling Wolvenhoek is 24 uur geopend. Rijwielstalling Burgemeester Loeffplein is geopend tot 2.00 uur. Op zondagen tijdens de kermis is de rijwielstalling geopend vanaf 11.30 uur.

Toezicht
Kermis in de stad is gezellig, maar dit evenement kan ook overlast opleveren voor omwonenden, werkers en bezoekers aan de Binnenstad. Stadstoezicht houdt tijdens de kermis extra toezicht op de volgende punten:

- parkeren op en rondom de markt, na 12.00 uur is het verboden hier voertuigen te plaatsen;

- fietsen en brommen op en rond de Markt is na 11.00 uur verboden;
- het negeren van inrijverboden met de auto op de Markt kost EUR 90,-;


- urineren in het openbaar, boete hiervoor bedraagt EUR 90,-;
- alcohol drinken in het openbaar, behalve op de terrassen, kost u EUR 90,-.

Maatregelen voor het verkeer
Om de kermis in goede banen te leiden, is een aantal verkeersmaatregelen genomen.
De Markt wordt afgesloten voor al het verkeer:

- op zaterdag 23 augustus vanaf 9.30 tot 17.30 uur met uitzondering van het noodzakelijke en verzorgende verkeer en vanaf 17.30 uur volledig;

- op zondag 24 augustus en zondag 31 augustus vanaf 13.00 uur tot afloop kermis;

- op maandag 25 augustus tot en met vrijdag 29 augustus vanaf 18.00 uur tot afloop kermis;
Het kermisterrein is verboden voor fietsers en bromfietsers. De Bossche warenmarkt staat tijdens de kermisdagen in de Torenstraat, Hinthamerpromenade, Kerkstraat en de Parade.

De zomerzonden van 'z-Hertogenbosch
Alle zeven evenementen in augustus in de Binnenstad van 's-Hertogenbosch zijn nu gebundeld. Onder de noemer de 'Zeven Zomerzonden van 'z-Hertogenbosch' promoot de VVV, Hartje 's-Hertogenbosch, UITpunt en de gemeente deze zonden. De Bossche Kermis is één van deze zonden.

Meer informatie
Dit jaar komt er voor het eerst een kermiskrant uit. Hierin staat informatie over de attracties op de kermis, het muziekprogramma, openingsacts en verschillende kortingsbonnen treft u hierin aan. De krant is huis aan huis bezorgd. Als u toch geen krant heeft ontvangen, dan kunt u deze ophalen op het Stadskantoor, Wolvenhoek 2-4 in 's-Hertogenbosch. U vindt nog meer informatie in de kermiskrant en via www.debosschekermis.nl.

Warenmarkt verplaatst
Op zaterdag 23 en 30 augustus én op woensdag 27 augustus wordt de warenmarkt verplaatst. U vindt de marktkramen dan op de Parade, Torenstraat, Hinthamerpromenade en de Kerkstraat.