Fietsen voor Jodenkoeken!

21/08/2008 10:51

De Merkplaats BV

Zaterdag 23 augustus worden er 125 unieke Davelaar Fietsen uitgereikt bij Cafe Kale de Grote aan het Marie Heinekenplein te Amsterdam.

Davelaar(R), een bekend merk en geroemd om zijn ambachtelijke jodenkoeken, bestaat dit jaar 125 jaar. Om dit jubileum groots te vieren, heeft Davelaar van maart tot en met mei dit jaar een unieke actie gehouden. In deze periode werden de Davelaar jodenkoeken verkocht in speciale actieblikken in bijna alle supermarkten in Nederland. In 125 van deze blikken zat een Gouden Jodenkoek.

De gelukkige vinders van de Gouden koeken hebben een exclusieve gele Davelaar fiets gewonnen die speciaal voor deze gelegenheid door de Fietsfabriek(R) is ontworpen. Zij zijn bekend van de bakfietsen die tegenwoordig het straatbeeld in Amsterdam bepalen.

De vinders van de Gouden koek kunnen hun fiets op zaterdag 23 augustus vanaf 10.00 uur bij Cafe Kale komen ophalen. Er zal het een en ander worden verteld over het ontwerp van de fiets en over het klassieke verhaal achter de Davelaar jodenkoek. Later op de dag, na een spectaculaire fietstocht door Amsterdam, zal de grootste Davelaar Jodenkoek worden overhandigd aan "Bakkie in de Buurt". Sinds 2006 verrassen zij diverse buurten in Amsterdam met een mobiel terras. De inwoners uit die buurt worden daar een bakkie en wat lekkers worden getrakteerd.

Naast het uitdelen van de 125 unieke, gouden Davelaar fietsen, worden er ook nog honderden gele Davelaar fietstassen verloot onder de meest originele ingezonden slagzinnen.

Davelaar heeft van de jodenkoek een begrip gemaakt voor elke koekliefhebber in Nederland.

Wij heten u zaterdag van harte welkom!

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.






Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie,