Gemeente Sint-Oedenrode


Persbericht
gemeente Sint-Oedenrode 21 augustus 2008
Zwembad de Neul Neemt Nieuw Zwempaspoort iN gebruik In zwembad De Neul gaan de zwemlessen weer van start. Ook komend seizoen volgen veel kinderen vanaf vier jaar wekelijks deze lessen. Om hen daarbij extra te motiveren en te stimuleren is een nieuw zwempaspoort gemaakt. Komende zaterdag 23 augustus reikt wethouder van sport René Dekkers de eerste paspoorten uit, waarbij u wordt uigenodigd aanwezig te zijn. Hoog niveau
Meer dan 600 kinderen halen ieder jaar zowel hun zwemdiploma A, B of C in zwembad De Neul. Het zwembad staat hoog aangeschreven, ook op het gebied van zwemlessen. Het zwemniveau van kinderen is, na het behalen van het diploma, aanzienlijk hoger dan gemiddeld. De gemeente Sint-Oedenrode en zwembad De Neul zijn hier trots op en zij willen deze voorsprong graag behouden!
Zwempaspoort
Wat houdt een zwempaspoort in? Stap voor stap leert een kind zwemmen. Bij elke stap krijgt het kind een `KIKO' (ludieke sticker) om te plakken in het eigen zwempaspoort. In dit boekje wordt uitgelegd welke stappen er zijn en wat je daarvoor moet kunnen. Daarnaast staan er leuke spelletjes, raadsels en kleurplaten in die gericht zijn op zwemmen. De kinderen kunnen zo op een leuke en gemakkelijke manier zelf bijhouden hoe ver ze al zijn! Uiteindelijk, nadat alle negen stappen zijn gehaald, krijgt het kind het Zwem ABC. Komende zaterdagochtend krijgen de kinderen ook een verrassingspakket.