Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Saybia, Fun Lovin' Criminals, Kreater en 25 andere bands

Uitgekiend muziekprogramma
op veelzijdig Huntenpop Festival

Alle namen van de bands die op zaterdag 23 augustus optreden op het Achterhoekse Huntenpop Festival zijn bekend. En opnieuw is de organisatie erin geslaagd een programma te bieden waar elke popliefhebber iets van zijn of haar gading vindt. De muziekstijlen lopen net als voorgaande jaren weer zeer uiteen. Er is net zo goed blues te horen als hardcore en populaire covers tot trash metal. En alles wat daar tussenin zit.

Het Huntenpop Festival heeft inmiddels een reputatie opgebouwd als het gaat om de veelzijdigheid, zowel in muziek, bezoekers als aanverwante programmaonderdelen. Want buiten de optredens van de bijna dertig (!) groepen om, hoeft de bezoeker zich bepaald niet te vervelen. Er is volop (straat)theater, er zijn goede doelen, er is een festivalmarkt en een uitgebreid aanbod aan horecakraampjes en terrassen. En dat het er op de aangrenzende camping gezellig aan toe gaat, behoeft geen betoog.

Smullen

Hoofdzaak blijft uiteraard wel het muziekaanbod. Wat dat betreft is het smullen geblazen voor de liefhebber. Nederland levert uiteraard de hoofdmoot aan bands op Huntenpop met onder andere Beef, Stevie Ann, Agua de Annique, Anavarin, Backfire en Delain. Wie van trash metal houdt, kan z'n hart ophalen bij de Duitse band Kreator en hardcore-aanhangers gaan los bij de uit Maastricht afkomstige Backfire.

From First to Last is een emocore band uit het Amerikaanse Los Angeles. Uit de USA komen trouwens nog meer bands naar de Achterhoek, wat te denken van bijvoorbeeld The Buccaneers en bluesgigant Walter Trout. Opvallend zijn twee groepen uit het Afrikaanse continent, te weten uit Kenia (Rolling Spears) en Zuid-Afrika (Kwani Experience).

Regionale bands

Op het speciaal door het bedrijf DOC STAP geadopteerde podium zijn vooral regionale bands te bewonderen, waaronder de groep Spock die dit jaar haar 10-jarig bestaan viert. Singer-songwriter Bjorn Engelen debuteerde vorig jaar op Huntenpop en maakte toen zoveel indruk dat de organisatie hem graag weer een uitnodiging stuurde. Sandra Vanreys heeft met 25-jarige bühne-ervaring op binnen- en buitenlandse podia, een eigen stemgeluid, sympathieke uitstraling en met een capaciteit om elk publiek voor zich te winnen. FishFever is een Rock & Roll band uit de Achterhoek, die in haar 5-jarig bestaan een spetterende live reputatie heeft opgebouwd als coverband.

Het zijn zomaar een aantal namen van groepen die zaterdag 23 augustus op het festivalterrein in de weilanden van Varsselder komen spelen. Kaarten voor de zaterdag kosten in de voorverkoop E 35,00 p.p. en aan de kassa E 43,00. Voor de camping wordt E 20,00 p.p. gerekend en dat is voor het hele weekend (twee nachten), inclusief gratis toegang op de vrijdagavond.

Alle informatie over programma, tickets, voorverkoop, camping en overige zaken betreffende Huntenpop 2008 staan op de website www.huntenpop.nl.

Line-up

De volledige line-up van Huntenpop 2008 ziet er als volgt uit:
1. Agua de Annique

2. Anavarin

3. Backfire

4. Beatsteaks (GER)

5. Beef

6. Bjorn Engelen

7. Black Bottle Riot

8. Buccaneers (USA)

9. Delain

10. Fish Fever

11. From First to Last (USA)

12. Fun Lovin'Criminals (USA)

13. Hansen Tomas

14. Haze

15. Kreator (GER)

16. Kwani Experience (Zuid-Afrika)

17. Liquido (GER)

18. Lolly Jane Blue

19. Mahones (CAN)

20. Neil Young Mirror Band

21. Rhythm Chiefs

22. Rolling Spears (Kenia)

23. Sandra Vanreys

24. Saybia (DEN)

25. Skip Intro

26. Spock

27. Stevie Ann

28. Walter Trout (USA)

FOTOBIJSCHRIFT
Huntenpop Festival, het gezelligste popfestival van Nederland

(foto's copyrightvrij)


---- --