Nederlandse Spoorwegen

15 augustus 2008

Met de trein naar popfestival ZAND

Treinen stoppen extra op station Almere Strand

Op zaterdag 23 augustus vindt voor de eerste keer het popfestival ZAND plaats op het strand van Almere. Speciaal voor dit festival stoppen er vanuit beide richtingen treinen op station Almere Strand.

De stoptreinen stoppen vanaf 10.00 uur in beide richtingen op station Almere Strand. Vanaf 22.00 uur rijden er vier extra Intercity's van Almere Strand naar Amsterdam Centraal en drie extra Intercity's naar Utrecht Centraal. Reizigers in de richting Amersfoort en verder moeten via Utrecht Centraal reizen vanwege werkzaamheden aan het spoor tussen Amersfoort en Hilversum. Vanaf Utrecht Centraal worden extra Intercity's naar Groningen/Leeuwarden en Enschede ingezet.

Station Almere Strand ligt op ongeveer 10 minuten loopafstand van de ingang van het evenement. Servicepersoneel is aanwezig om de reizigers te begeleiden bij het in- en uitstappen.

Meer informatie over de treinreis naar popfestival ZAND kunnen reizigers inwinnen via www.ns.nl en 0900 - 9292 ( 0,70 per minuut). Op www.zandalmere.nl is meer informatie over het festival te vinden en tevens een speciale ZAND informatielink van NS over de bereikbaarheid per trein.

Noot aan de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Nancy Mulder, Persvoorlichting NS, telefoon: 088 ­ 6711439 of 06 - 55743908.
NS
NS is in Nederland de grootste reizigersvervoerder op het spoor. De treinen van NS houden Nederland mobiel. Per dag bereiken ruim 1,1 miljoen NS-klanten hun bestemming zonder files of parkeerproblemen. De elektrische treinen van NS zijn een zeer energie- en klimaatvriendelijk vervoermiddel met een lage CO2-uitstoot, terwijl de gemiddelde kilometerprijs lager is dan de variabele autokosten. Op de 379 stations biedt NS een scala aan voorzieningen om de reizigers van dienst te zijn.

NS Reizigers verzorgt het vervoeren van de reizigers en de informatie en service op de stations en in de treinen. NS Poort ontwikkelt, beheert en exploiteert de stations(gebieden) in Nederland, zodanig dat dit aangename en levendige plekken zijn om te verblijven, werken, wonen, winkelen en recreëren. NedTrain zorgt voor de treinen van NS: van schoonmaak tot technisch onderhoud en schadeherstel. Strukton is actief in aanleg en onderhoud van railinfrastructuur en in bouwactiviteiten in Europa. NS Hispeed verbindt Nederland met het hart van belangrijke Europese steden. De hogesnelheidstreinen Thalys en ICE en de Internationale Intercity's zijn een slim en duurzaam alternatief voor vliegtuig en auto op afstanden tot 600 kilometer. NedRailways benut de kansen van de Europese vrije spoormarkt, bijvoorbeeld door samen met de Britse onderneming Serco spoorwegconcessies in het Verenigd Koninkrijk te exploiteren.

Datum 15 augustus 2008
Pagina 2/2

NS deelt het spoorwegnet ­ het drukst bereden van Europa ­ met ruim 30 andere partijen. ProRail deelt de capaciteit op de rails toe en zorgt verder voor de Railverkeersleiding en het beheer en onderhoud van het spoorwegnet.


---- --