Skatebond Nederland

Persbericht skeeleren

Komende zaterdag 23 augustus wordt in Hallum (Fr.) de vierde en laatste etappe verreden van de Megapool.nl Holland Inline Cup skeeleren. De start is voor alle categorieën om 14.00 uur op de Mounebuorren in Hallum.

De onderlinge verschillen zijn klein en er zijn onderweg bonificatiesprints voor extra seconden, dus er kan nog van alles gebeuren.
Gary Hekman uit Gramsbergen leidt in de rangschikking, nadat hij de etappes in Steenwijk en Lisse wist te winnen. Maar hij heeft aangegeven in Hallum vooral als 'training' van start te gaan in verband met het komende WK in Spanje, 4-12 september. Dus zijn er volop kansen voor onder meer de ambitieuze Karlo Timmerman (Staphorst), die op slechts 11 seconden tweede staat.

Twee andere grote kanshebbers zijn de klassiekerspecialisten Arjan Mombarg (vijfde op 20 seconden van de leider) en zijn ploegmaat Cédric Michaud (zesde op 31 seconden). Hun teamgenoot Sjoerd Huisman zegt in hun dienst te zullen rijden.
Huisman: "Arjan Mombarg rijdt het hele seizoen voor mij. Zaterdag wil ik voor hem gaan rijden. Hij staat er goed voor in het klassement." Huisman is al gericht op het WK. "We trainen met de WK-ploeg momenteel alleen maar op snelheid en de snelheid zit er goed in. Een wedstrijd als Hallum is dan niet bevorderlijk, maar ik wil voor mijn team rijden."

Nog een andere prominente rijder uit deze ploeg zal aan de start verschijnen: Erik Hulzebosch. De 38-jarige zanger/entertainer, die in het verleden acht maal de Bartlehiemtocht won en vorig jaar nog knap tiende werd, heeft veel fietstraining gedaan maar dit seizoen nog geen wedstrijd gereden. Het zware parcours van Hallum ligt Hulzebosch uitzonderlijk goed. "Ik vind het altijd een mooie wedstrijd. Het is afwachten hoe het gaat. Als ik het überhaupt kan bijhouden," zegt hij.

Bij de vrouwen zal de strijd om de eerste plek voornamelijk gaan tussen klassementsleidster Jannitta Spigt (Apeldoorn), de Belgische Hilde Goovaerts die op slechts één seconde tweede staat, en nummer drie Anniek ter Haar (Groningen).

De Bartlehiemtocht gaat traditiegetrouw over 100 km. De overige categorieën, waaronder de dames, rijden 60 km. De recreatieve rijders kunnen kiezen uit 30 en 60 km.

Toerrijders en recreanten kunnen tot op de dag zelf inschrijven.
Inschrijving: Het Trefpunt, Hallum
Inschrijfgeld: 15,- (incl. transponder en aandenken)
Afstand: 1 of 2 rondes (30-60 km). Eerste ronde moet binnen 1 uur en drie kwartier afgelegd worden om twee rondes te kunnen skeeleren.

Het programma:

14.00 uur: Start alle categorieën
17.00 - 17.15 uur Finish van de heren (100 km)
17.15 - 17.45 uur Huldigingen dagwinnaars Podium start/finish
18.30 uur Feestelijke opening Ater Skate Party met het "Feestteam" in het Trefpunt.
19.00 uur Compilatie van Skeelerbeelden HIC/WIC 2008
19.30 uur Prijsuitreiking HIC 2008
20.00 uur Feest voor de volhouders

De vorige drie etappes van de Holland Inline Cup zijn verreden in Steenwijk 7 mei, Wolvega 18 mei en Lisse 16 aug.

Winnaar Steenwijk heren (50 km):Gary Hekman (Gramsbergen)
Winnaar Steenwijk dames (30 km): Jessica Gaudesaboos (België)

Winnaar Wolvega heren (46,3 km): Ingmar Berga (Hoogeveen)
Winnaar Wolvega dames (46,3 km): Hilde Goovaerts (België)

Winnaar Lisse heren (70 km): Gary Hekman
Winnaar Lisse dames (42 km): Margo van de Merwe (Wolvega)

Noot voor de pers:
Voor vragen n.a.v. dit persbericht kunt u contact opnemen met:

Karin Verhoef, tel. 0348-415759 of 06-28781467, e-mail karinverhoef@hetnet.nl
Harmina de Jong, Podium Organisatie, tel. 0513-630273, e-mail info@podiumorganisatie.com

Meer skeelerinformatie: www.skatepodium.com

Podium Organisatie
www.podiumorganisatie.com