Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Ook Fun Lovin' Criminals, Beef en Liquido komen naar de Achterhoek

Weer nieuwe bands maken Huntenpop Festival completer

De 19e (!) editie van het Huntenpop Festival krijgt langzaam steeds meer vorm en inhoud. Zaterdag 23 augustus spelen uiteindelijk zo'n dertig bands in de weilanden bij het gehucht Varsselder in de Achterhoek. Nadat al eerder grote namen waren gecontracteerd, is daar recent nog een aantal aan toegevoegd. Wat te denken van de Nederlandse Beef, de band Fun Lovin' Criminals uit New York en de Duitse alternatieve rockband LIQUIDO (hit: Narcotic).

Daarmee wordt de line-up van het 'gezelligste popfestival van Nederland' steeds completer. Nu al zijn zo'n twintig namen van deelnemende bands bekend, meer namen volgen de komende maand. De (vrijwillige) organisatie van het Huntenpop Festival is andermaal bezig vooral de kwaliteit van het festival te verbeteren. Het gaat ze niet zozeer om grote toeschouwersaantallen, maar wel om een kwalitatief hoogstaand festival voor een publiek dat zich vooral thuis moet voelen. Als daarbij tienduizend bezoekers de weg naar Varsselder weten te vinden, is de organisatie al heel tevreden.

Aanstekelijk

Een van de laatste groepen die zijn gecontracteerd is de Fun Lovin' Criminals uit New York. Deze staat bekend om haar aanstekelijke mix van hiphop, rap, rock, blues en jazz. Ze toeren veel in West-Europa en zijn graag geziene gasten op festivals. De Fun Lovin' Criminals werden met name beroemd door hun debuutsingle, Scooby Snacks.

Uit Nederland komt het momenteel erg populaire Beef. De band staat bekend als één van Nederlands beste live acts en zal dat zeker ook op het Huntenpop Festival laten zien. De Canadees/Ierse band The Mahones kent de weg naar Varsselder, omdat ze hier vier jaar gelden ook al eens op het podium stond. De groep maakte destijds zoveel indruk met hun mix van celtic, rock en punk dat de organisatie ze graag terug wilde zien. In hun kielzog nemen ze hun vrienden van de punkrockband The Buccanneers mee. Verder komt nog uit Apeldoorn Hansen Tomas naar Huntenpop. Hij is momenteel erg populair door zijn hit '1000 en 1 gedachten' en doordat Giel Beelen hem nadrukkelijk liet zien en horen in het televisieprogramma 'De Wereld draait door'.

Gelders Poppodium

Traditioneel is er een band tussen het Huntenpop Festival en de Stichting Kunst en Cultuur Gelderland. Op het speciale Gelders Poppodium op Huntenpop staan dit jaar onder andere de Barneveldse band Skip Intro, winnaar van de SENA Performers POP nl Award 2008, Anavarin winnaar Kabaal Regionaal en Black Botlle Riot. Stuk voor stuk jonge bands die dit jaar zijn uitverkoren om op te treden op één van de Huntenpoppodia.

Woesdagavond 11 juni werden door de Vereniging van Nederlandse Poppodia en Festivals i.s.m. het muziekblad Live XS de IJzeren Podiumdieren uitgereikt. Voor het Huntenpop Festival was het een hele eer om in de categorie 'Beste festivals' een nominatie in de wacht te slepen. Het Achterhoekse Festival werd alleen door Pinkpop verslagen en vindt dat bepaald geen schande.

De voorlopige programmering van Huntenpop 2008 ziet er als volgt uit:
. Saybia (Den)

. The Rhythm Chiefs

. Fun Lovin'Criminals (USA)

. The Mahones (Can)

. Walter Trout (USA)

. Rolling Spears (Kenia)

. Beef

. The Buccaneers (USA)

. Agua de Annique

. Kwani Experience (Zuid-Afrika)

. Beatsteaks (Ger)

. Black Bottle Riot

. Stevie Ann

. Anavarin

. Delain

. Skipintro

. Lolly Jane Blue

. Neil Young Mirror Band

. Hansen Tomas

. The Buccaneers (USA)

Alle verdere informatie over kaartverkoop, de camping, het programma en alle andere wetenswaardigheden, staan op www.huntenpop.nl

LEO PREUSTING

Postbus 2

NL - 6573 ZG Beek-Ubbergen

Tel. NL: +31 (0)6 53 19 65 14

Leo@leopreusting.nl


---- --