Ingezonden persbericht


30 juli 2008

Persbericht

Ada Hollander brengt
"Oma in de la", De Betteld in Zelhem

Op zaterdag 23 augustus speelt Ada Hollander - 't Hart het door haarzelf geschreven theaterprogramma 'Oma in de la' op vakantiepark en conferentiecentrum De Betteld in Zelhem. Het optreden begint om 20.00 uur.

Ada Hollander schreef dit stuk tijdens het volgen van haar opleiding aan de theaterschool bij christen-cabaretier Herman Boon. Op humoristische en ontroerende wijze wordt het leven van een alledaagse vrouw ten tonele gebracht. Jannie, moeder van een druk gezin, raakt langzamerhand in de stress. Door buurvrouw Els en de foto van haar overleden oma wordt ze met haar eigen leven geconfronteerd.

Ada is 44 jaar en speelt al vanaf jonge leeftijd toneelstukjes. Samen met haar broer verzorgt ze regelmatig 'gezellige avonden'. In haar tienertijd begint ze met het schrijven van gedichten en liedjes, o.a. voor de band waarin ze zong, Totally Different. Het toneelgebeuren zakt wat weg, maar sinds een aantal jaren is ze daar weer actief mee bezig zoals in het dramateam van de baptistengemeente Veendam. Toen de theaterschool van Herman Boon in beeld kwam, is Ada daar met veel enthousiasme aan begonnen. Haar talenten komen mooi tezamen in het stuk 'Oma in de la' door de zelfgeschreven nummers, waarvan een is ingezongen door Herman Boon, en een eigen gedicht.

Doel van het spelen van haar stukken is het doorgeven van Gods liefde in alle omstandigheden, waarbij haar levenservaring en de gekregen innerlijke rust haar in staat gesteld hebben om een doorleefd verhaal op de planken te brengen. Inmiddels heeft Ada een tweede theaterstuk geschreven, 'Gevraagd: draagmoeder' dat eind 2006 tijdens een theaterfestival in Den Helder in première is gegaan.

Meer informatie over dit stuk van Ada Hollander kan worden gevonden op www.betteld.nl. Hier kunnen zij ook meer informatie vinden over andere activiteiten die op De Betteld plaatsvinden. De entree is ¤ 2,00 en kaarten zijn aan de deur verkrijgbaar.

Einde persbericht



Ingezonden persbericht