Gemeente Assen


Jeu De Boules toernooi op Koopmansplein

Assen, 12 augustus 2008

Op 23 augustus vindt op het Koopmansplein een groot Jeu de Boules toernooi plaats. Er kunnen 64 doublettes (teams van 2 personen) deelnemen. Zij moeten in het bezit zijn van een licentie, uitgegeven door de Nederlandse Jeu De Boules Bond.In Nederland zijn 240 verenigingen aangesloten bij de NJBB.

De organisatie nodigt iedereen graag uit om aanwezig te zijn. Een folder met de spelregels ligt voor ieder klaar bij de informatiestand. De burgemeester van Assen, Sicko Heldoorn opent het toernooi om 10.00 uur. Naar verwachting zal rond de klok van 17.30 uur de finale worden gespeeld.

Jeu de boules is in het afgelopen jaar door het NOC/NSF erkend als topsport en zal naar verwachting t.z.t. opgenomen worden in de groep demonstratiesporten van de Olympische spelen. Op 8, 9 en 10 augustus zijn de Europese Jeugd Kampioenschappen gehouden in Nieuwegein. Nederland is daarbij goed uit de verf gekomen.

Wie meer van deze sport of het evenement wil weten kan terecht bij voorzitter Riemer Haagsma van de Jeu De Boules Vereniging 'N Boel Plezier. Per telefoon op nummer 0592-345278 of per email: riemerhaagsma@kpnplanet.nl.