Hoofdrol voor Ibrahim Kargbo in CARE documentaire Sierra Leone

19/08/2008 11:37

Care Nederland

Aanstaande zaterdag 23 augustus, tijdens de Koningsdag van Willem II in het gelijknamige stadion in Tilburg, vindt de première plaats van de documentaire "Wae wi stat nating no bin dae dae". In de documentaire neemt Willem II sterspeler Ibrahim Kargbo ons mee naar zijn jeugd en zijn leven nu. Aan de hand van een aantal projectbezoeken laat hij zien hoe hulporganisatie CARE in zijn geboorteland Sierra Leone meewerkt aan armoedebestrijding en de wederopbouw van een duurzaam, zelfredzame samenleving. De titel van de documentaire, vrij vertaald: "We begonnen met helemaal niets", heeft betrekking op de situatie waarin Sierra Leone in 2001 verkeerde toen na 10 jaar burgeroorlog de vrede werd gesloten.

De documentaire wordt zaterdag, om 13.20 uur, voorafgaand aan de oefenwedstrijd tegen het Spaanse Rayo Vallecano (aanvang 13.45 uur) op de schermen in het stadion vertoond en gedurende de rest van de middag ook op het grote scherm dat op het parkeerterrein voor het stadion staat opgesteld. Na zaterdag wordt "Wae wi stat nating no bin dae dae" door verschillende omroepen uitgezonden en op verschillende websites gepubliceerd, waaronder tricolores.tv en carenederland.nl.

Aan het einde van de documentaire roept Obreh, zoals Kargbo in zijn thuisland wordt genoemd, de kijkers op het werk van CARE te steunen. Tijdens de Koningsdag collecteert CARE Nederland dan ook en is er om donateurs te werven.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.carenederland.nl