NEN


Publicatie voorlopig normontwerp NEN 7120 (kosteloos opvraagbaar)

vrijdag 22 augustus 2008, 11:24

Het voorlopig normontwerp NEN 7120:2008 geeft een bepalingsmethode voor de energieprestatiecoëfficiënt (EPC) van een gebouw, d.w.z. zowel voor woonfunctie of woongebouw als voor een utiliteitgebouw en zowel voor bestaande als voor nieuwbouw. De methode is bedoeld als instrument voor de integrale beoordeling van energiezuinigheid van een gebouw en de bijbehorende installaties voor ruimteverwarming, koeling, ventilatie en tapwaterverwarming.
NEN 7120 zal de huidige normen NEN 5128 'Energieprestatie van woonfuncties en woongebouwen - Bepalingsmethode' en NEN 2916 'Energieprestatie van utiliteitsgebouwen -Bepalingsmethode' vervangen.

De benaming voorlopig normontwerp geeft al aan dat het geen officieel normontwerp is. Het uitbrengen van dit voorlopig normontwerp geeft de normsubcommissie leden een goede mogelijkheid om de tussenstand van de ingezette ontwikkelingstrajecten te toetsen met hun achterban. Het doel is om reacties uit te lokken op de oplossingsrichtingen, welke verder onderzocht en uitgewerkt zullen worden om straks in het normontwerp te kunnen opnemen voor een breder publiek. Aangezien bepaalde onderwerpen nog niet voldoende zijn uitgewerkt of daarbij meerdere oplossingsrichtingen mogelijk zijn, zou een openbare publicatie van een normontwerp in deze fase als te complex en verwarrend kunnen worden ervaren. Dit voorlopig normontwerp is kosteloos en op naam opvraagbaar door gebruik van onderstaande link zodat er gelegenheid is om een extra toelichting te kunnen geven.

Commentaar
Commentaar op dit voorlopig normontwerp NEN 7120:2008 kan vóór 24 september 2008 worden gezonden aan het Nederlands Normalisatie-instituut, Postbus 5059, 2600 GB Delft, ter attentie van mevrouw J.C. Klaris, of per e-mail: karin.klaris@nen.nl. Hiervoor kutn u het (digitale) commentaarformulier gebruiken dat u eveneens kunt downloaden via onderstaande link.

Na het invullen van het aanvraagformulier voorlopig normontwerp NEN 7120 ontvangt u per email de link om de NTA te downloaden.