Gemeente Nuth


Koninklijke Onderscheiding voor Lei Knubben en Rein Teerds uit Vaesrade

Op 22 augustus 2008 zal waarnemend burgemeester Hubert Vos een Koninklijke onderscheiding uitreiken aan de heren Leonard Henri Johannes Knubben en Reinier Daniël Teerds. Beide heren ontvangen deze Koninklijke onderscheiding voor hun jarenlange inzet voor Schutterij St. Martinus bij gelegenheid van het door eerdergenoemde Schutterij te organiseren bondsfeest. Tevens zal de heer Knubben zijn 50 jarig lidmaatschap en de heer Teerds zijn 60-jarig lidmaatschap van Schutterij St. Martinus vieren. De uitreiking zal plaatshebben in de feesttent, gelegen op het terrein hoek Vaesrade- Vaesraderweg,- Nuth, omstreeks 20.15 uur. Voor hun verdiensten worden beide heren benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Verdiensten van de heer Lei Knubben

De heer Knubben is reeds vanaf 1958 lid van schutterij St. Martinus in Vaesrade en dus al 50 jaar zeer sterk verbonden met deze vereniging. Decorandus is een schutter in hart en nieren. Vanaf 1981 (dus al 27 jaar) is hij bestuurslid. Naast zijn reguliere bestuurstaken is hij belast met het onderhoud en het beheer van het schietterrein, hij maakt de koningsvogels voor het koningsschieten, hij is belast met de organisatie van het jaarlijkse koningsvogelschieten en het eregildeschieten. Verder behoort het tot zijn taken het leiden van de wekelijkse repetitie van de drumband van de schutterij, alleen of in het bijzijn van een instructeur. Hij is lid van de schietcommissie. Tijdens schuttersfeesten van de vereniging is hij ook belast met het opbouwen en afbreken van de feesttenten en wordt hij ingezet bij alle voorkomende zaken die rondom tentfeesten, bondsschuttersfeesten dienen te gebeuren. In het organiseren van het bondsschuttersfeest dat in het weekend van 22, 23 en 24 augustus in Vaesrade plaatsvindt heeft de heer Knubben maandenlang tijd en energie gestoken. Verder is hij bij alle activiteiten van de vereniging aanwezig en verricht op de achtergrond vele werkzaamheden.

Persoonlijke gegevens de heer Knubben

De heer Knubben is geboren te Nuth en is 59 jaar. Zijn adres is Vaesrade 37, 6361 HH Vaesrade-Nuth. Hij is gehuwd en heeft 1 dochter. De heer Knubben is werkzaam bij van Gansewinkel, Hoensbroek-Heerlen.

Verdiensten van de heer Rein Teerds

De heer Teerds is al vanaf 1948 lid van Schutterij St. Martinus en dus al 60 jaar onlosmakelijk verbon-den met deze vereniging. De heer Teerds is dan ook een schutter in hart en nieren. De heer Teerds is al meer dan 30 jaar bestuurslid (vanaf 1972 bijna onafgebroken, met enkele onderbrekingen van 1 of 2 jaar). Thans bekleedt hij ondanks zijn leeftijd nog steeds een bestuursfunctie. De heer Teerds heeft in die 60 jaar binnen de schutterswereld en zeker binnen de Vaesraadse schuttersvereniging St. Martinus zijn sporen verdiend. Hij was op elke repetitie en bij elke activiteit van de vereniging aanwezig. Als bestuurslid heeft hij in die 30 jaar vele zaken georganiseerd, heeft steeds hard meegewerkt bij tentfeesten en schuttersfeesten. Was jarenlang heel actief bij het ophalen van oud-papier. Was samen met andere bestuursleden en leden elke zaterdag op pad, in weer en wind, om oud-papier in te zamelen om zodoende geld te verkrijgen voor de vereniging. Van 1995 tot 2006 had de heer Teerds de functie van generaal, en deze functie heeft hij 11 jaar op een geweldige wijze vervuld. Gezien zijn leeftijd is de heer Teerds iets minder actief, maar nog steeds kan de vereniging een beroep op hem doen. Ook nu is hij als actief lid nog steeds bij elke repetitie en bij elk uittreden van de schutterij aanwezig. Bij activiteiten van de verenigingen wordt hij nog steeds ingezet bij de bonnenverkoop en verricht hij hand- en spandiensten. Voor al zijn verdiensten binnen de schutterswereld is de heer Teerds in 2003 onderscheiden. Hij is opgenomen als schutbroeder in de Edele Eed-broederschap van de Souvereine Orde van de Rode Leeuw van Limburg en de H. Sebastianus. Ook de heer Teerds heeft bij de voorbereiding van het bondsfeest zijn steentje bijgedragen.

Persoonlijke gegevens

de heer Teerds De heer Teerds is geboren te Amsterdam en is 77 jaar. Zijn adres is Vaesrade 74, 6361 HH Vaesrade-Nuth. Hij is weduwnaar en heeft 4 kinderen.