Politie Drenthe

Zaterdag

Assen, 23-08-2008

Politie bekeurt man wegens onverzekerd rijden
ZUIDLAREN - Tegen een 38-jarige man uit Anloo is vrijdagmorgen proces-verbaal opgemaakt. De man reed op de Verlengde Stationsweg in een onverzekerde auto en is staandegehouden. (BPS 08-164531)

Fietser gewond na aanrijding
EMMEN - Een 65-jarige fietser uit Emmen raakte vrijdagmorgen gewond na een aanrijding op de Waanderweg. Een 36-jarige man uit Westdorp reed in zijn auto over de Waanderweg in de richting van de Nieuw Amsterdamsestraat. De fietser reed over het fietspad vanaf de Zuidlaarderbrink en reed over de Rondweg die uitkomt op de Waanderweg. De bestuurder zag de fietser, die van rechts kwam, te laat en een aanrijding was het gevolg. De fietser is per ambulance naar het Scheperziekenhuis gebracht. Hij heeft mogelijk een gebroken been en gebroken ribben aan de botsing overgehouden.

Politie zoekt getuigen van aanrijding scootmobiel en fiets MEPPEL De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding die vrijdagmiddag rond 14.30 uur plaatsvond op de kruising Weerdstraat met de Oude Boazstraat. Getuigen kunnen bellen met de politie in Meppel via 0900-8844. Vermoedelijk reed de 80-jarige man uit Meppel met zijn scootmobiel vanuit de Kastanjelaan richting de Oude Boazstraat. Daar kreeg hij een aanrijding met een 67-jarige fietser uit Meppel. Zij kwam vermoedelijk vanuit de Oude Boazstraat en wilde de Prinses Margrietstraat in fietsen. Omdat de verklaringen van beide betrokken niet overeenkomen, zijn we op zoek naar getuigen. (BPS 08-164607)

Bestuurder van bestelauto raakt bekneld na aanrijding vrachtwagen

DWINGELOO - Een 42-jarige bestuurder van een bestelauto uit Dwingeloo raakte vrijdagmiddag na een aanrijding met een vrachtauto bekneld aan de Looweg. De bestuurder reed over de Looweg vanuit de richting Kattemade. De 35-jarige bestuurder van de vrachtauto uit Heeten kwam uit tegengestelde richting (vanuit Honingvlaken). Volgens meerdere verklaringen zou de bestuurder van de bestelauto hard hebben geremd. De bestuurder raakte vervolgens in de flauwe bocht rechtdoor en botste tegen de vrachtauto. Brandweermedewerkers hebben de man uit Dwingeloo uit zijn auto bevrijd. De man is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Zijn letsel is niet bekend. Beide voertuigen zijn afgesleept. De politie deed technisch sporenonderzoek. (BPS 08-164659)

Rijden onder invloed
ASSEN Een 17-jarige bromfietser uit Vries is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden op de Peelo wegens het rijden onder invloed. De jongeman blies op het bureau 150 ugl. Tegen hem is verbaal opgemaakt. (BPS 08-164738)
ZUIDLAREN Een 18-jarige snorfietser uit Annen is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden aan de Annerweg wegens het rijden onder invloed. Hij was met zijn bromfiets over een fiets gereden en toen over de kop geslagen. Twee andere jongens uit Annen stonden te praten en één van hen had even zin fiets neergelegd op het fietspad. De bromfietser leek te hebben gedronken en daarom is van hem een blaastest afgenomen. Hij blies 835 ugl. Omdat hij door de val verwondingen in zijn gezicht had opgelopen, is hij eerst naar de huisartsenpost gebracht en later naar het politiebureau. Het rijbewijs van de jongeman is ingevorderd. (BPS 08-164745)

Politie controleert in verkeer
RUINEN Tijdens een verkeerscontrole hebben agenten vrijdagmiddag aan de Westerstraat bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van een autogordel (3x) en het niet handsfree bellen (1x). (BPS 08-164612) ASSEN Tijdens een controle in Assen hebben agenten vrijdagavond tussen 19.00 uur en 23.30 uur bekeuringen uitgedeeld wegens het overschrijden van de maximum snelheid met 15 km/uur (1x), het rijden over een verdrijvingsvlak (1x) en het niet voeren van verlichting (3x). (BPS 08-164702)
BEILEN De politie heeft vrijdagmiddag gecontroleerd aan de Vos van Steenwijkstraat. Vier mensen kregen een bekeuring wegens het niet dragen van een autogordel. Een 59-jarige man uit Beilen kreeg een bekeuring wegens losliggende lading op de aanhangwagen. Over de goederen die in de aanhanger lagen, lag geen bedekking. De bestuurder kreeg hiervoor verbaal. Hij kreeg een waarschuwing voor het niet voldoen aan de juiste verlichting en het hebben van de vereiste kentekenplaat. (BPS 08-164615)

ZUIDWOLDE Agenten hebben vrijdagavond aan de Echtenseweg een alcoholcontrole gehouden. Van de ruim twintig bestuurders die hebben geblazen, bleek niemand te veel te hebben gedronken.

(BPS 08-164691)

Man aangehouden overdenking van inbraken in schuurtjes ASSEN Een 19-jarige jongen uit Assen is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden aan de Oosterpark op verdenking van poging tot inbraken in diverse schuurtjes. Getuigen belden de politie toen de man zich verdacht ophield bij de schuurtjes. De verdachte is ingesloten voor verhoor. (BPS 08-164742)

Politie zoekt getuigen van mishandeling
EMMEN Een 18-jarige vrouw uit Gieten deed vrijdagavond van mishandeling. Ze zou kort daarvoor zijn mishandeld door meerdere mannen op de parkeerplaats aan de Meerdijk in Emmen. Door om zich heen te slaan en te gillen, wist ze bij haar auto te komen en te vluchten. Mogelijk heeft de vrouw gekneusde ribben aan het voorval overgehouden. De politie vraagt getuigen zich te melden via 0900-8844. (BPS 08-164731)

Jongen doet aangifte van mishandeling
TYNAARLO De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een aangifte opgenomen van een 21-jarige jongen uit Vries. Hij deed aangifte van mishandeling. Hij zou door een jongen zijn geslagen toen ze buiten stonden bij een discotheek aan de Vriezerweg. De jongen uit Vries sprak de verdachte jongen aan omdat hij meerdere fietsen omtrapte. De verdachte liep vervolgens naar de 21-jarige en gaf hem een kopstoot. Vier andere jongens zouden de aangever vervolgens ook hebben geschopt en geslagen. Hij is met gezichtsletsel naar de huisartsenpost gegaan. De politie heeft een signalement gekregen van de verdachten en is gestart met het onderzoek. (BPS 08-164739)

Voetbalsupporter aangehouden wegens schennispleging EMMEN Agenten hebben vrijdagavond een 21-jarige man uit Emmen aangehouden aan de Meerdijk op verdenking van schennispleging. De man was toeschouwer van een voetbalwedstrijd en gedroeg zich op de tribune nogal provocerend. Op een bepaald moment had hij zijn broek laten zakken. Toen de stewards de man sommeerden om het stadion te verlaten, wilde hij niet meewerken. Agenten hebben de man aangehouden en ingesloten voor verhoor. (BPS 08-164679)

Stichting doet aangifte van vernieling

HOOGEVEEN Namens een stichting die gevestigd is aan de Duymaer van Twistweg is zaterdagmorgen aangifte gedaan van vernieling. Onbekenden hebben de belettering aan de voorzijde van het pand van de muur getrokken. Een fiets, die bij het pand werd aangetroffen, is gestald bij het politiebureau. (BPS 08-164768)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280.