Politie Gelderland-Zuid

Alcoholcontroles in de regio

Zes keer teveel op

Druten, Hedel, Nijmegen, 23-08-2008 o In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn zes bestuurders tijdens alcoholcontroles bekeurd omdat zij met teveel alcohol achter het stuur zaten.

Druten

Surveillerende agenten controleerden omstreeks 02.00 uur op de Van Heemstraweg de bestuurder van een auto. De man moest blazen. De 27-jarige Nijmegenaar blies een F (indicatie van 650 ug/l of hoger) en moest mee naar het bureau voor de ademanalyse. Daar blies de man 525 ug/l waar 220 ug/l is toegestaan. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Tevens kreeg hij een rijverbod van 5 uur.

Hedel

Een 46-jarige man uit Veen die omstreeks 01.00 uur met zijn auto over de Maasdijk reed werd gecontroleerd. Op straat blies de man een F en moest mee naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees uit dat de man 395 ug/l in zijn bloed had. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 3 uur.

Eveneens op de Maasdijk werd omstreeks 04.00 uur een 18-jarige automobilist gecontroleerd door agenten. Bij de blaastest op straat blies de man een A (indicatie van 300 tot 649 ug/l). Bij de ademanalyse op het bureau blies de man 250 ug/l. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 3 uur opgelegd.

Nijmegen

Omstreeks 00.30 uur werd op de Scheidingsweg een snorfietser, een 17-jarige inwoner van Molenhoek, bij een alcoholcontrole betrapt op het rijden onder invloed. Op straat blies de man een F. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Bij de ademanalyse blies de man 480 ug/l. Er werd proces-verbaal opgemaakt en het bromfietsrijbewijs werd ingevorderd.

Op de Waterstraat controleerden agenten omstreeks 02.30 uur een 32-jarige automobilist uit Nijmegen. Bij de blaastest op straat blies de man een A. Op het bureau werd 540 ug/l geblazen. Er werd proces-verbaal opgemaakt. Het rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 7 uur opgelegd.

Rond 04.30 uur werd een 38-jarige automobilist uit Arnhem gecontroleerd op de Oranjesingel. De man blies een F. Na zijn aanhouding blies hij op het bureau bij de ademanalyse 605 ug/l. De man moest zijn rijbewijs inleveren en er werd proces-verbaal opgemaakt. Ook mocht de man 6 uur niet achter het stuur. (14)

Laatst gewijzigd 23-08-2008 11:09 | © Regio Gelderland-Zuid |