Politie Groningen

Zaterdag 23 augustus 2008

Provincie Groningen, 23-08-2008

Groningen: dakloze man bekent brandstichting schuur

Een 45-jarige dakloze man heeft donderdagavond bekend dat hij een schuur van een woningstichting aan de Beijumerweg in brand heeft gestoken. De brand in de schuur werd donderdagochtend ontdekt. Het pand brandde volledig tot aan de grond af. De verdachte meldde zich donderdagavond op het politiebureau. Volgens eigen zeggen heeft hij de brand gesticht door kranten en resten van bomen in brand te stichten. Het brandonderzoek had al uitgewezen dat er sprake was van brandstichting. De dakloze werd ingesloten en zit vast. Hij zal nader worden gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: baldadige man beledigt agenten

De politie heeft vrijdagnacht een 19-jarige man uit Groningen aangehouden voor belediging. Politieagenten zagen dat de Stadjer met een fiets aan het smijten was en daarnaast ruzie zocht met een andere man. Om verdere escalatie te voorkomen, spraken de agenten de man aan. Hierop schold de 19-jarige de dienders uit. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar kon de verdachte zich weinig herinneren van het voorval, omdat hij te veel alcohol had gedronken. De man mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: man beledigt agenten

De politie heeft vrijdagnacht een 29-jarige man uit Groningen aangehouden voor belediging. Politieagenten zagen in de Herestraat een groepje personen lopen. Een meisje, die zich in de groep bevond, bleek een geopende wijnfels bij zich te hebben. De agenten spraken de vrouw vervolgens aan om de fles leeg te maken. Vervolgens bemoeide de verdachte zich met het gesprek en gaf aan dat hij de wijnfles wel even zou leegdrinken. Uiteindelijk gebeurde dit niet en werd de fles leeggegooid. Toen de dienders in hun auto wegreden, schold de 29-jarige de verdachte hen uit. De verdachte verzette zich hierop tegen zijn aanhouding door zich meerdere malen los te rukken. De agenten konden de man pas overmeesteren, nadat zij hem met het gebruik van peperspray hadden gedreigd. De verdachte werd ingesloten in het cellencomplex in Groningen. Door het verzet van de man raakte een agente gewond aan een vinger. De verdachte liep een wondje op aan zijn neus. Hij zal vandaag worden gehoord.

Groningen: Stadjer aangehouden voor poging inbraak

De politie heeft vrijdagnacht een 32-jarige man uit Groningen aangehouden voor poging tot inbraak. De politie werd door getuigen gewaarschuwd dat er in een woning aan de Petrus Campersingel werd ingebroken. De agenten konden de verdachte op heterdaad inrekenen. De dienders stelden vast dat een ruit van een voordeur van een woning was ingegooid. De 32-jarige werd in het cellencomplex ingesloten. Hij zal vandaag worden gehoord.

Groningen: getuigen pakken brommerdief

De politie heeft vrijdagnacht een 20-jarige man uit Groningen aangehouden op verdenking van diefstal in vereniging. Een 23-jarige man uit Groningen had ontdekt dat zijn bromfiets was gestolen. Een neef was vervolgens samen met enkele vrienden gaan zoeken naar de bromfiets. Zij zagen vervolgens de Stadjer met een andere man met de bromfiets lopen. Het voertuig bleek nog voorzien te zijn van een slot, waardoor beide verdachten de bromfiets deels moesten optillen. De getuigen riepen beide mannen aan, waarna zij de bromfiets lieten vallen en probeerden te ontkomen. Alleen de 20-jarige kon door de getuigen worden achterhaald. De verdachte werd overgedragen aan de gewaarschuwde politie. Hij werd in het cellencomplex in Groningen ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in naar de tweede verdachte. De eigenaar van de bromfiets heeft direct aangifte gedaan.

Groningen: Stadjer rijdt onder invloed

De politie heeft vrijdagavond op de Paterswoldseweg een 30-jarige automobilist uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. De Stadjer liep tijdens een alcoholcontrole tegen de lamp. Tijdens de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat de verdachte
1,25 promille alcohol in zijn bloed had. Voor het verlaten van het politiebureau kreeg de 30-jarige een rijverbod van acht uur mee naar huis. De politie maakt proces-verbaal.

Groningen: fietser breekt schouder bij ongeval

Een 29-jarige fietser uit Groningen is vrijdagmiddag op de Esserweg gewond geraakt bij een verkeersongeval. Een 43-jarige vrouw uit Haren verleende geen voorrang aan de fietser, die op een fietspad reed. Door de aanrijding kwam de fietser ten val en hij brak zijn schouder. Het slachtoffer werd met zijn verwonding naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Leens: Duitser aangehouden na ruzie

De politie heeft vrijdagnacht na een ruzie tussen een groep Duitsers en een groep jongens uit Leens een 18-jarige man uit Bremervoerde aangehouden. Tijdens de ruzie op de Nijverheidsweg werd een 18-jarige jongen uit Leens door de verdachte geslagen. Het slachtoffer bleek na de klap een snee in zijn handpalm te hebben opgelopen. Vermoedelijk heeft de Duitser een mes bij zich gehad tijdens de ruzie. De verdachte werd na onderzoek opgespoord en aangehouden. De 18-jarige bleek geen mes bij zich te hebben. De verdachte zal vandaag worden gehoord. De politie stelt een nader onderzoek in. De verwonding van het 18-jarige slachtoffer was niet zodanig dat een ambulance ter plekke hoefde te komen.

Oldekerk: Fries rijdt met auto in sloot

Bij een verkeersongeval aan de Mensumaweg is vrijdagavond een 26-jarige man uit Stroobos licht gewond geraakt. De Fries door onbekende reden de controle kwijt geraakt. Hij was vervolgens tegen een boom gebotst en in de nabijgelegen sloot beland. De man moest voor nader onderzoek naar het ziekenhuis worden gebracht. Na medische behandeling in het ziekenhuis heeft de politie van de verdachte een bloedproef afgenomen. De proef moet uitwijzen of de 26-jarige onder invloed heeft gereden. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt. De auto van de Fries werd afgesleept.

Wagenborgen: Drent aangehouden voor flessentrekkerij

De politie heeft vrijdagavond in een hotel aan de Hoofdweg een 43-jarige man uit Assen aangehouden voor flessentrekkerij. De Drent had al een nacht vertoefd in het hotel en daarnaast gedineerd. De eigenaar van het hotel wilde alvast met de man afrekenen. Hierop bleek dat de verdachte de rekening niet kon betalen. Uit nader onderzoek kon worden vastgesteld dat de man ook in Zutphen, Appingedam en Delfzijl zich schuldig had gemaakt aan flessentrekkerij. Ook kon worden vastgesteld dat de verdachte diverse vonnissen open had staan. De Drent werd ingesloten in het cellencomplex in Groningen. De eigenaar van het hotel heeft al aangifte gedaan. De politie stelt een nader onderzoek in.

Spijk: snelle Rotterdammer moet rijbewijs inleveren

De politie heeft vrijdagmiddag het rijbewijs van een 25-jarige automobilist uit Rotterdam ingenomen. De politie zag de verdachte in zijn auto met hoge snelheid voorbijrijden. De Rotterdammer reed 130 km/uur terwijl op dat weggedeelte van de Rijksweg N33 een snelheidslimiet geldt van 80 km/uur. Vanwege de snelheidsovertreding van 50 km/uur moest de automobilist zijn roze papiertje inleveren. De politie maakt proces-verbaal op.

Leek: twee vrouwen gewond bij ongeval

Een vrouw uit Tolbert en een vrouw uit Ter Heijl zijn vrijdagmiddag gewond geraakt bij een ongeval. De Tolbert stond op een ladder bij een Podium in Nienoord. De vrouw was door onbekende reden met de ladder gevallen. Zij was vervolgens op de vrouw uit Ter Heijl gevallen. De Tolberter had enkelletsel opgelopen, terwijl de Ter Heijlster gewond was geraakt aan haar hoofd. Beide vrouwen zijn voor medische behandeling naar het ziekenhuis gebracht.

Provincie Groningen: snelheidscontroles:

De politie heeft vrijdag op diverse locaties in de provincie Groningen snelheidscontroles gehouden.

Noordbroek, Rijksweg N33: aantal gecontroleerde voertuigen: 1108, aantal overtredingen: 10, hoogst gemeten snelheid: 116 km/uur, snelheidslimiet: 100 km/uur.

Veendam, Provincialeweg N366: aantal gecontroleerde voertuigen: 2595, aantal overtredingen: 5, hoogst gemeten snelheid: 133 km/uur, snelheidslimiet: 100 km/uur.

Veendam, Egypteneinde: aantal gecontroleerde voertuigen: 628, aantal overtredingen: 96, hoogst gemeten snelheid: 95 km/uur,
snelheidslimiet: 50 km/uur.

Hoogezand, Meint Veningastraat: aantal gecontroleerde voertuigen: 1228, aantal overtredingen: 29, hoogst gemeten snelheid: 68 km/uur, snelheidslimiet: 50 km/uur.

Wildervank, Rijksweg N33: aantal gecontroleerde voertuigen: 1995, aantal overtredingen: 16, hoogst gemeten snelheid: 110 km/uur, snelheidslimiet: 80 en 100 km/uur.

Ter Apel, Sellingerstraat: aantal gecontroleerde voertuigen: 324, aantal overtredingen: 9, hoogst gemeten snelheid: 107 km/uur, snelheidslimiet: 60 km/uur.