Politie Twente

Persberichten Politie Twente zaterdag 23 augustus 2008

Verdachte eenzijdig ongeval aangehouden

Delden

Op vrijdag 22 augustus 2008 kwam omstreeks 23.40 uur een melding bij de politie Twente binnen dat er een aanrijding had plaatsgevonden op de Langestraat in Delden. Een automobilist had de middengeleider aangereden en was daarna doorgereden. De middengeleider raakte door de botsing beschadigd. De politieagenten stelden ter plaatse een onderzoek in om de identiteit van de doorrijder te achterhalen. Op zaterdag 23 augustus 2008 om 1.05 uur werd een 48-jarige man uit Sudlohn-oeding aangehouden aan Kanaal Zuidzijde in Ambt-Delden. De politieagenten troffen aldaar een beschadigde personenauto aan die, gezien de sporen, bij de aanrijding betrokken is geweest. De man kon de blaasproef niet volbrengen op het politiebureau en weigerde een bloedproef. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol en het verlaten van het plaats van het ongeval. (08-106457)

Eenzijdig ongeval met letsel

Oldenzaal

Een 18-jarige man uit Oldenzaal veroorzaakte op vrijdag 22 augustus 2008 omstreeks 21.42 uur een eenzijdig ongeval met zijn personenauto. De automobilist reed over de Prins Hendrikstraat in Oldenzaal. In de bocht had de bestuurder zijn auto niet onder controle en botste tegen een boom in de Beatrixstraat aan. In de auto zaten vier passagiers, twee meisjes van 14 jaar en twee jongens van 14 en 15 jaar. Een 14-jarige meisje en de 15-jarige jongen zijn met onbekend letsel overgebracht per ambulance naar het ziekenhuis. De auto is total loss. De politie Twente heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht. Vermoedelijk heeft de bestuurder te hard gereden. De 18-jarige man werd aangehouden en heeft een bloedproef ondergaan. Na verhoor werd de man vanochtend in vrijheid gesteld. (08-106396)

Man opzettelijk aangereden

Hengelo

Op vrijdag 22 augustus 2008 om 11.35 uur kwam bij de politie Twente een melding binnen dat er een vechtpartij gaande was aan de Slachthuisweg in Hengelo. Toen de politie ter plaatse was troffen ze een 39- jarige man die op de grond lag. Deze man werd met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De man verklaarde met opzet te zijn aangereden door een 54-jarige man uit Enschede. Deze man zat achter het stuur van een auto aldaar en werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De auto waarin hij zat werd voor nader sporenonderzoek in beslag genomen. De 54-jarige man is in verzekering gesteld. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht. (08-106132)

Geen kop koffie, geen medewerking

Enschede

Een 30-jarige automobilist uit Enschede viel op zondag 23 augustus 2008 omstreeks 3.50 uur zodanig op met zijn rijgedrag dat hij werd gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Op de Drienerlolaan in Enschede gaf het blaasapparaat aan dat de man teveel alcohol had genuttigd. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar weigerde hij verdere medewerking omdat hij geen koffie kreeg van de betreffende agenten. Ondanks dat de agenten hem uitlegden dat hij tijdens de afhandeling van de 'alcoholprocedure' geen water, koffie of andere etenswaren mag nuttigen maar wel daarna, tijdens het verhoor, bleef hij medewerking weigeren. Daarom werd het rijbewijs van de man ingevorderd en wordt tegen hem proces-verbaal opgemaakt. (08-106467)

Rijbewijs ingevorderd van beginnende bestuurder

Hengelo

Een 23-jarige man uit Hengelo moet zijn rijbewijs inleveren omdat hij vannacht, zaterdag 23 augustus 2008 omstreeks 3.30 uur, betrapt is op het rijden onder invloed van alcohol. Hij werd gecontroleerd op de Deldenerstraat in Hengelo. Op het bureau had hij een promillage van 1. Het bleek de tweede keer dat de man was aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-106464)

tel. 053-4555588


---- --