KNHS


KNHS Kampioenschappen Dressuur naar Almelo

26 maart 2008


ERMELO (KNHS) - De KNHS Kampioenschappen Dressuur in de klassen ZZ-Licht, ZZ-Zwaar en Lichte Tour worden op 23 en 24 augustus op de terreinen van de Almelose Ruiterdagen in Almelo verreden. "Het is eenmalig dat de KNHS-kampioenschappen en de Nederlandse kampioenschappen in de dressuur niet in hetzelfde weekeinde en op één locatie zullen plaatsvinden", zegt Gert Naber, Manager Wedstrijdsport van de KNHS.

Vele jaren lang maakten deze KNHS-kampioenschappen deel uit van de Nederlandse Dressuurkampioenschappen. Naast de KNHS-kampioenschappen ZZ-Licht, ZZ-Zwaar en Lichte Tour werden ook de Nederlandse kampioenschappen voor Junioren, Young Riders en Senioren in hetzelfde weekend en op dezelfde plaats verreden.

Voor de organisatie van de Nederlandse kampioenschappen in Eindhoven bleek het helaas niet meer mogelijk om de drie KNHS-kampioenschappen in te passen in hun programma. Bovendien valt het Hemelvaartsweekend, de dagen waarop Eindhoven al sinds mensenheugenis wordt gehouden, dit jaar extreem vroeg (1- 4 mei). Daardoor is het houden van selectiewedstrijden voor de gigantische aantallen dressuurruiters zo vroeg in het seizoen onhaalbaar gebleken.

De Disciplinecommissie Dressuur en de Belangenvereniging van Dressuurruiters hebben zich uitgesproken om in de toekomst het NK en de KNHS kampioenschappen, met als inzet zes nationale titels, indien mogelijk wel weer op één locatie in één weekend te laten plaatsvinden.

"We hebben eerst gezocht naar een mogelijkheid om de KNHS-kampioenschappen dit jaar op de terreinen van het centrum in Ermelo te verrijden, maar gezien het enorme aantal evenementen dat hier al wordt gehouden, bleek het niet mogelijk om ze op een geschikte datum in de kalender in te passen. Ook hebben we getracht om ze te vervlechten met het programma van de Hippiade, maar dat zou betekenen dat beide evenementen niet de ruimte en aandacht krijgen die ze verdienen", aldus Naber.

"Almelo had voor het weekeinde van 23 en 24 augustus dressuurwedstrijden op dit niveau gepland. Bovendien had Almelo in een eerder stadium al aangegeven in te zijn voor een KNHS-kampioenschap. De accommodatie in Almelo voldoet aan alle eisen en na een goed gesprek tussen alle betrokkenen is besloten de kampioenschappen in de klassen ZZ-Licht, ZZ-Zwaar en Lichte Tour aan de organisatie in Almelo toe te wijzen", vertelt Naber.

Voorafgaande aan het kampioenschap vinden in Hulten de halve finales plaats in het weekeinde van 9 en 10 augustus.