Gemeente Hulst


Persbericht - 22.07.2008

Verkeershinder tijdens vestingstedendagen

Op 23 & 24 augustus 2008 vinden de Nederlandse Vestingstedendagen plaats in Hulst. Het is een grootschalig evenement waarbij veel bezoekers worden verwacht. Enige verkeersoverlast is niet te vermijden. Om het evenement mogelijk te maken en om de veiligheid te kunnen garanderen is de binnenstad op beide dagen afgesloten voor het verkeer.

Afsluiting van de binnenstad:
Zaterdag 23 augustus 2008 van 7.30 tot 19.00 uur Zondag 24 augustus 2008 van 7.30 tot 19.00 uur

Op zaterdagavond zijn de Cornelis de Vosplein, Lange Nieuwstraat, Grote Bagijnestraat en de Overdamstraat tot circa 01.30 uur afgesloten.

Het gebied in de binnenstad dat wordt ondergedompeld in de historische sfeer is: Stationsweg, Gentsestraat, Grote Markt, Corn. De Vosplein, Korte en Lange Nieuwstraat, Steenstraat, Overdamstraat, Vismarkt, Bierkaaistraat, Walmolenstraat, Fr. van Waesberghestraat. Op het s-Gravenhofplein vindt de rommelmarkt plaats. Buiten de vesting zijn er activiteiten aan de Statie en de Stationsweg.

Tijdens de afsluiting van de binnenstad is er in en om het centrum van Hulst een omleidingsroute van kracht.

AANDACHTSPUNTEN:
Parkeren dient buiten het centrum te gebeuren. Daarvoor worden extra parkeerlocaties aangeduid. Er zullen voldoende verkeersregelaars zijn om alles in goede banen te leiden.
Het gedeelte van de binnenstad waar de activiteiten plaatsvinden, wordt volledig autovrij gemaakt (dus ook geen geparkeerde autos). De binnenstad is op beide dagen vanaf 7.30 tot 19.00 uur ook afgesloten voor fietsers. Aan alle invalswegen zijn fietsparkings voorzien.

De inwoners van de Hulster binnenstad zijn via een brief op de hoogte gesteld van de verkeersituatie en de specifiek voor hen van toepassing zijnde maatregelen tijdens de Nederlandse Vestingstedendagen. In de kern Hulst worden alle inwoners eind juli middels een huis-aan-huis folder geïnformeerd over de mogelijk te verwachten verkeershinder tijdens het betreffende weekend.

---

Gemeente Hulst
Team Communicatie
Cindy van Driessche.
Tel : 0114-389137
Email: communicatie@gemeentehulst.nl