Gemeente Wunseradiel


Landschapsbioscoop Lân in Kimswerd zoekt vrijwilligers!

Lân

Van 23 tot en met 30 augustus wordt Lân bij Kimswerd uitgevoerd. De organisatie is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die mee willen werken aan deze voorstelling. Voor dit bijzondere project is een aantal mensen nodig die de dagbewaking op zich willen nemen, in de periode van 22 augustus t/m 30 augustus 2008. Er staat een kleine vergoeding en natuurlijk een gratis toegangskaartje voor de voorstelling tegenover.

"Kijk en ervaar het landschap om je heen." Componist, musicus en vogelkenner Sytze Pruiksma laat het publiek in zijn voorstelling Lân kennismaken met de manier waarop hij naar het landschap kijkt. Lân is een cross-overvoorstelling die muziek, film en natuur met elkaar verbindt. Vanaf 23 augustus t/m 30 augustus te zien op het Frysk Festival in het natuurgebied aan de Harlingerweg in Kimswerd.

Landschapsbioscoop

Speciaal voor de voorstelling wordt er een constructie van vier grote schermen midden in de natuur gebouwd. Het publiek neemt plaats in een ligstoel. Op de schermen komen beelden van het landschap voorbij en vormen zo de partituur van de muziek. Film, elektronische muziek, symfonische werken, het live spelen op eigengemaakte instrumenten. Al deze disciplines vormen samen met de natuur de voorstelling Lân. De beelden en een deel van de muziek zijn vooraf gecomponeerd. Daarnaast wordt er ook muzikaal improviserend gewerkt, reagerend op het licht en de geluiden van het moment. Daardoor zal geen voorstelling hetzelfde zijn.

Sytze Pruiksma wil het publiek stil laten staan bij wat de natuur is en ze laten ervaren dat zij als mens daar een onderdeel van uit maken.

Vrijwilligers

De wereldpremière is op het Frysk Festival, in Kimswerd. Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die mee willen werken aan deze voorstelling. Voor dit bijzondere project hebben wij een aantal mensen nodig die de dagbewaking op zich willen nemen, in de periode van 22 augustus t/m 30 augustus 2008. Er staat een kleine vergoeding en natuurlijk een gratis toegangskaartje voor de voorstelling tegenover. Wilt u/jij zich opgeven om mee te werken aan de voorstelling Lân in Kimswerd of wilt u/je meer informatie, stuur een email naar: m.neven@fryskfestival.nl.

Informatie over het Frysk Festival en Lân: www.fryskfestival.nl