KNWV

Nieuwsbericht Surfen

8-8-2008

The Mission 2008

In het weekend van 23 & 24 augustus 2008 organiseert Project44 de vijfde editie van het windsurfevenement The Mission. Dit
fun-slalomevenement, dat inmiddels is uitgegroeid tot een van de grootste amateur-windsurfevenementen van de wereld, wordt gehouden op de Kabbelaarsbank bij Zeil- en Surfcentrum Brouwersdam.

Het evenement is open voor alle leeftijden en er wordt gevaren volgens de Olympische gedachte: meedoen is belangrijker dan winnen. En kun je niet surfen? Geen probleem, we verzorgen tijdens het weekend op diverse momenten van de dag gratis introductielessen.

Bij het evenement zullen vele professionele windsurfers aanwezig zijn, onder meer de wereldkampioen freestyle Jose Gollito Estredo, Tonky Frans The Mission Man van Bonaire, Josh Angulo, Europees Kampioen Andre Paskowski en Karin Jaggi. Uiteraard ontbreken ook de nationale toppers als Freestyle Kampioen Steven van Broeckhoven, veelvoudig Nederlands kampioen Formula en 3e van Europa Dennis Littel, Nederlands Speedsurf Kampioen Peter de Wit en Wereld Speedsurf recordhouder open water Dirk Doppenberg niet. In de Battle of Giants zullen deze pros hun trukendoos opengooien.

Nieuw dit jaar is de jumpcompetitie, waarbij de windsurfers een speciaal uit Oostenrijk overgevlogen schans zullen gebruiken om enorme sprongen te maken. Wie springt het hoogst, wie maakt de beste move, wie crasht zijn complete windsurfset?

Inschrijvingen voor The Mission lopen via www.the-mission.eu. Tot 18 augustus is er een korting van 10 euro op de inschrijving, je betaalt dan 30 euro in plaats van 40 euro ter plaatse. Voor dit inschrijfgeld doe je mee met het evenement, krijg je drinken van Red Bull, een BBQ, ontbijt op zondagmorgen, een goed gevulde goodiebag met o.a. t-shirts, een dvd en stickers en doe je mee aan de verloting met prijzen als boards en zeilen. Let op: de inschrijving is pas compleet als het inschrijfgeld bij de organisatie binnen is. Betaling tegen
voorinschrijftarief kan tot en met woensdag 20 augustus ook contant bij Zeil- en Surfcentrum Brouwersdam.

Het programma van The Mission begint zaterdag 23 augustus om 11 uur s ochtends, inschrijven kan daarvoor nog tussen 9.00 en 10.30.

Voor meer info over het evenement kun je terecht op
www.windsurfers.nl. See you at The Mission!

Internetadres: www.the-mission.eu