Gemeente Den Haag

Schrijf geschiedenis met Haags Historisch Museum

Het Haags Historisch Museum is op zoek naar Hagenaars die hun band met de stad willen vertellen aan de hand van een voorwerp dat hen dierbaar is. Zaterdag 23 augustus is iedereen welkom om zijn verhaal te doen.

De collectie van het Haags Historisch Museum is het tastbare geheugen van Den Haag. Aan de hand van voorwerpen legt het museum de stadsgeschiedenis vast voor iedereen die zich erin wil verdiepen. Om dit voor het nageslacht te kunnen blijven doen, verzamelt het Haags Historisch Museum ook hedendaagse voorwerpen. Wat vandaag gebeurt, is morgen tenslotte geschiedenis.

Oproep
Als Hagenaar bent u deel van de Haagse geschiedenis. U woont, werkt, leert en of recreëert in Den Haag. Het museum is geïnteresseerd in uw band met Den Haag.
Door middel van het verzamelen van voorwerpen met verhaal probeert het de hedendaagse geschiedenis vast te leggen. Het Haags Historisch Museum nodigt iedereen uit op 23 augustus naar de Korte Vijverberg 7 te komen om zijn Haagse voorwerp op de foto te laten zetten en het bijbehorende verhaal te vertellen. Uw foto en verhaal worden samen gebracht in een lijst, zoals nu ook al te zien in het souterrain van het Haags Historisch Museum.

Openingstijden
Het Haags Historisch Museum is zaterdag 23 augustus open tussen 13:00-16:00 uur
Een team van museummedewerkers en een fotograaf staan voor u klaar om u te ontvangen en uw verhaal vast te leggen. Vergget niet uw Haagse voorwerp mee te nemen!

Korte Vijverberg 7
2513 AB Den Haag