Landschap Noord-Holland

Persbericht

Castricum, 12 augustus 2008

Avondexcursie nachtvlinders lokken in Leyduin

Slechts een maal per jaar kunt u mee met een gids van Landschap Noord-Holland voor de avondexcursie nachtvlinders. Dit jaar vindt de excursie plaats op zaterdag 23 augustus om 20.45 uur op Landgoed Leyduin in Heemstede.

We maken een wandeling en lokken de nachtvlinders met een speciale lamp die achter een wit laken is opgesteld. Wist u dat er ruim 120.000 soorten nachtvlinders bestaan, terwijl er 'slechts' 25.000 soorten dagvlinders zijn? Nachtvlinders zijn vooral 's avonds en 's nachts actief en hebben in tegenstelling tot dagvlinders een wat sombere kleurenschakering. Zelfs de antennen van nachtvlinders zien er wat anders uit: draadvormig of geveerd, hetgeen de mannetjes helpt de geur van het vrouwtje op te vangen tijdens de balts. Een erg leuke en leerzame excursie.

Aanmelden is verplicht en kan bij de InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland, tel. 0251-362 762. De kosten bedragen ¤ 3,50, Beschermers van Landschap Noord-Holland betalen ¤ 2,50 en kinderen tot 12 jaar ¤ 1,50. We verzamelen op het parkeerterrein bij de ingang van Leyduin aan de Manpadslaan 2 op de grens van Vogelenzang en Heemstede. Dit ligt ongeveer twee kilometer ten zuiden van NS-station Heemstede/Aerdenhout bij de Leidsevaart.

Alle buitenactiviteiten in Noord-Holland staan op www.natuurwegwijzer.