Gemeente Smallingerland


* | 2008

* | Augustus

* | Openingsfeest Frysk Festival

Openingsfeest Frysk Festival

Groots openingsconcert.

Zaterdag 23 augustus om 15.00 uur is bij De Lawei de start van het Frysk Festival in Drachten. De toegang is gratis. Bij dit concert spelen 450 Friese muzikanten een nieuwe compositie van Dick van der Harst. Deelnemende orkesten aan dit spektakel zijn: Soli Brass Leeuwarden, Friese Jeugd Brassband, Euphonia Wolvega, EMM Oudega (W), Frysk Jeugd Fanfare orkest, Fries Jeugd Harmonie Orkest, Crescendo Drachten, Pasveer jeugdkorps, Graham Lowlanders. Bovendien zal een metal-hardrock formatie van de Academie voor Popcultuur met de hafabra-muzikanten 'meespelen'. Het geheel staat onder leiding van dirigent Thijs Oud.
Kijk voor het programma van het Frysk Festival op www.fryskfestival.nl.

Parkeren bij Frysk Festival

Er worden drie podia neergezet op het Kiryat Onoplein, voor het Roeléhûs.
Parkeren kunt u niet meer op het plein vanaf vrijdagavond 22 augustus 21 uur. Klanten voor de supermarkt kunnen voor de winkel nog wel parkeren.
Wij raden u aan om lopend of per fiets naar het openingsfeest te komen. Bij de vijver is een ruimte gecreëerd waar u uw fiets kan neerzetten. Komt u zaterdagmiddag toch met de auto, dan kunt u die parkeren op het Raadhuisplein of in de parkeergarage.