Gemeente Rotterdam

21 augustus 2008

Expositie van 11 schepen van papier in Maritiem Museum

Extra accent op band Keulen en Rotterdam tijdens Wereldhavendagen

Burgemeester Opstelten neemt op zaterdag 23 augustus een kunstwerk van elf papieren boten in ontvangst uit handen van zijn Keulse collega Schrama. De overhandiging vindt om 13.00 uur plaats in het World Port Centre op de Kop van Zuid. De gevouwen papieren boten van de Keulse kunstenaar Werner Weber zullen vanaf maandag 25 augustus tot en met de Wereldhavendagen in het Maritiem Museum Rotterdam te zien zijn.

De tentoonstelling in de entreehal van het museum vindt plaats in het kader van het 50 jarig bestaan van het zogenoemde Ringpartnerschap tussen de steden Keulen, Esch-sur-Alzette, Luik, Lille, Turijn en Rotterdam. Dit Ringpartnerschap had tot doel om na de verschrikkingen van twee wereldoorlogen een vreedzame samenleving te bevorderen. De papieren bootjes symboliseren de kwetsbaarheid van de samenleving en zijn behoorlijk groot qua afmeting: 272 cm lang, 70 cm breed en net zo hoog. Ze worden gemaakt uit een 11 m² groot stuk gekleurd karton.

Tijdens de Wereldhavendagen staan de kinderactiviteiten in het maritiem historisch kwartier aan de Leuvehaven geheel in het teken van dit kunstwerk. Kinderen zullen zelf bootjes van papier vouwen en hier hun persoonlijke boodschap voor Keulen op achterlaten. Het museum is tijdens de Wereldhavendagen gratis toegankelijk en presenteert een uitgebreid activiteitenprogramma.



Gemeente Rotterdam