TROS


Hilversum, 22-08-2008
Afdeling Marketing & Communicatie

Televisie

Z@PPSPORT OLYMPISCHE SPELEN

Zaterdag 23 augustus

Z@PP - 08.45 uur

HONKBALLER SYDNEY DE JONG IN TROS Z@PPSPORT

Ook dit weekend draait alles in Z@ppsport om de Olympische Zomerspelen!

Voordat de Nederlandse atleten naar China afreisden, zocht Ron er een aantal op met zijn Peking Eend. In dit knalrode wagentje crossten ze naar hun trainingskamp waar ze Ron lieten zien hoe ze zich klaarstoomden voor de Spelen. Dit keer geeft Ron catcher Sydney de Jong een lift, maar het hele Nederlandse honkbalteam wil mee in de Eend!

Ron beloofde vijf meiden die grote fans zijn van Anky van Grunsven een les van de dressuurrijdster die deze week een gouden medaille won. Maar daarvoor moesten ze van Anky flink klussen in de stallen! Gaat na flink zwoegen en zweten hun wens in vervulling?

In de Z@ppOlympics strijden sportieve kids tegen elkaar op een aantal Olympische onderdelen. Na het laatste onderdeel speerwerpen wordt bekend wie de winnaars zijn!

Verder een move van top-BMX-er Rob van den Wildenberg en allerlei interessante en grappige weetjes over de Spelen.

Televisie

Z@PPSPORT OLYMPISCHE SPELEN

Zondag 24 augustus

Z@PP - 08.45 uur

TOP-HOCKEYSTER MINKE BOOIJ IN Z@PPSPORT!

Ook op de laatste dag van de Olympische Spelen staat in Z@ppsport het grootste sportevenement van de wereld centraal!

Voordat hockeyster Minke Booij naar China ging, stapte ze bij Ron in zijn Peking Eend. In dit knalrode wagentje karden ze richting het trainingskamp, waar het Nederlands dameshockeyteam trainde voor de Spelen.

Jong Oranje-voetballers Nordin Amrabat en Erik Pieters spelen Latjuh Trap. Daarna wordt bekend wie de winnaar is van een speciale award!

Een portret van de 15-jarige judoka Jordy. Hij droomt ervan om ooit deel te nemen aan de Spelen. Wordt hij de nieuwe Ruben Houkes?

Verder antwoord op de vragen: welke filmsterren deden mee aan de spelen en wat gebeurt er op de Olympische dagen in Amsterdam?