Gemeente De Wolden

Zuidwolde, 19 augustus 2008

Persuitnodiging/Persbericht

Jongerenevenement De Wolden 4 You (th) in kader van 10 jaar De Wolden op zaterdag 23 augustus 2008

Zaterdag 23 augustus organiseert de gemeente in samenwerking met Stichting Welzijn De Wolden: De Wolden 4 You(th). Dit is een gratis evenement voor jongeren van 12 tot en met 23 jaar. Het evenement vindt plaats op het kerkplein in Zuidwolde en is één van de activiteiten in het kader van het 10-jarig bestaan van De Wolden. Het startsein is om 12.00 uur en wordt gegeven door wethouder Bert Damming.

De gemeente nodigt alle jongeren uit De Wolden uit voor deze spectaculaire dag! Ook bij minder mooi weer gaat alles door omdat een groot deel in tenten is ondergebracht. De muzikale aankleding en presentatie wordt verzorgt door Fullmotion Licht en Geluid. Ook is er een DJ aanwezig. Jongeren kunnen van alles doen en zelf uitproberen. Zo kun je aan verschillende workshops meedoen, bijvoorbeeld Freestyle voetbal, Streetdance, Paaldans, Visagie, Graffiti en Street surfing. Ook zijn er gratis attracties op het kerkplein.

Helemaal van deze tijd zijn er allerlei activiteiten die met de Nieuwe Media te maken hebben. Er is mogelijk om te sporten en muziek te maken met digitale techniek door middel van computers. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld gratis diverse computergames uitproberen.

De Wolden 4 You(th) is een van de evenementen die de gemeente organiseert voor haar inwoners tijden haar 10-jarig bestaan. De gemeentelijke organisatie is sinds de herindeling in 1998 goed op orde gekomen. Er is een koers uitgezet in de Toekomstvisie, waarbij de locale bevolking, verenigingen, stichtingen en bedrijfsleven zijn betrokken. Er is voor en door onze nieuwe gemeente en gemeenschap veel gedaan om trots op te kunnen zijn. De gemeente is voortdurend bezig met wat we willen zijn: 'Actief en betrokken'. Zij organiseert daarom tien verschillende activiteiten voor haar inwoners tijdens dit jubileumjaar. Voor informatie over de andere evenementen kan men terecht op www.dewolden.nl

//////////////////////////////