Politie Zuid-Holland-Zuid

23/08 Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

Dordrecht, 23-08-2008 o Persberichten district II

HUISELIJK GEWELD
HOOGBLOKLAND Een 23-jarige man uit Hoogblokland is vrijdagavond 22 augustus in zijn woning aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. Een ruzie met zijn moeder is zodanig geëscaleerd dat hij haar heeft geslagen. Hij is door de politie meegenomen naar het politiebureau waar hij na verhoor is ingesloten.

SNELHEIDSCONTROLES
GORINCHEM / HARDINXVELD-GIESSENDAM / SLIEDRECHT Bij diverse snelheidscontroles op 22 augustus in de middag en avond bleken in totaal 113 automobilisten van de ruim 2300 gecontroleerde autos te hard te rijden. De politie hield controles op de Stationsweg in Gorinchem, de Parallelweg en de Peulenlaan in Hardinxveld-Giessendam en de Deltalaan in Sliedrecht. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 83 kilometer per uur.

GEWELD
GORINCHEM Zaterdagochtend 23 augustus waren een 53-jarige man en een 37-jarige vrouw, beiden uit Gorinchem, ieder hun eigen hond aan het uitlaten op de Abraham Kemplaan. Op enig moment heeft de hond van de vrouw de hond van de man gebeten. De man gaf de hond van de vrouw een schop, waarop de vrouw de man weer sloeg met de hondenriem. De man reageerde daarop weer door de vrouw naar de grond te werken en haar te schoppen. Beide personen hebben aangifte gedaan van openlijk geweld. De politie heeft de zaak in onderzoek.

POGING DIEFSTAL: OPROEP GETUIGEN
HARDINXVELD-GIESSENDAM Een 53-jarige vrouw uit Hardinxveld-Giessendam is dinsdagochtend 19 augustus het slachtoffer geworden van een poging tot diefstal. Rond 6:20 uur reed zij op de fiets naar haar werk. Op de Rivierdijk, ter hoogte van de loopbrug bij de scheepswerf aan de Merwede, werd zij aan de rechterzijde gepasseerd door een zilverkleurige scooter. De bijrijder probeerde de tas van de vrouw af te pakken, wat mislukte omdat zij de tas goed vast had. Door het voorval viel de vrouw en liep daarmee een pijnlijke knie op. De scooter werd bereden door twee jongens. Zij droegen allebei een donkerblauw regenpak. Ze hadden geen helm op. De politie is op zoek naar getuigen. Hebt u iets gezien of beschikt u over informatie die van belang kan zijn, belt u dan met de politie Zuid-Holland-Zuid, telefoon 0900-8844 (lokaal tarief).