Gemeente Echt-Susteren


Wielerglorie terug in Echt

Echt-Susteren kent een rijk wielerverleden, maar de laatste decennia nam de animo om wedstrijden te organiseren steeds verder af. Op zondag 24 augustus herleven oude tijden en staat Echt-Susteren weer in het teken van de wielersport. `Stichting Kernen Omloop Echt-Susteren' organiseert een professionele wielerronde voor Eliterenners en Beloften.

Fietsweekend

Behalve de organisatie van de professionele race op zondag, biedt de `Stichting Kernen Omloop Echt-Susteren' fietsactiviteiten voor iedereen. Zo wordt de sportieve trimmer de gelegenheid gegeven om een groot gedeelte van het wedstrijdparcours in eigen tempo af te leggen, geeft oud-profwielrenner Ad Wijnands een wielerclinic voor de basisschooljeugd en zijn er fietstochten voor het hele gezin.

`Stichting Kernenomloop Echt-Susteren' is een initiatief van Echtenaar Jo Geurts, geen onbekende in de wielerwereld. Samen met zijn medebestuursleden wil hij een jaarlijks evenement van formaat opzetten dat van Echt-Susteren weer een echte wielerstad maakt.

Hoofdsponsor

Het parcours bestaat uit twee grote lussen van circa 75 kilometer door Dieteren, Roosteren, Susteren, Pey, Koningsbosch, Diergaarde en St. Joost met een drietal slotronden van ongeveer twaalf kilometer. De gemeente Echt-Susteren steunt `Stichting Kernenomloop Echt-Susteren' als hoofdsponsor én biedt de hal van het gemeentehuis aan als centrale organisatieplek op deze dag. De hal is wordt ingeruimd voor genodigden, sponsors en begunstigers, in de raadszaal worden de jury- en ploegleidervergaderingen gehouden.

Finish

Het hele spektakel speelt zich af op en rond de Nieuwe Markt vóór het gemeentehuis, waar in een groot feestpaviljoen de `permanence' wordt ingericht. De start en finish (met enkele doorkomsten) is aan de noordzijde van de Nieuwe Markt.

Foto: Samenwerking tussen gemeente Echt-Susteren en `Stichting Kernen Omloop Echt-Susteren' bezegeld.