Gemeente Echt-Susteren


Groot Fietsevenement in Echt

De Nieuwe Markt in Echt neemt op zondag 24 augustus a.s. een centrale plaats in voor een groot fietsfestijn. Stichting Kernenomloop Echt-Susteren heeft het plan opgevat om de grote wielerglorie terug te halen naar onze gemeente en drie gratis fietsactiviteiten te organiseren, zodat iedereen mee kan genieten! Wil je meedoen? Kijk op www.kernenomloop.nl en schrijf je in!

De jaren waarin alle Midden-Limburgse gemeenten hun eigen traditionele wielerronde hadden en de Flits door Echt en de Pijl van Limburg een begrip waren, liggen al lang achter ons. Deze mooie tijden zijn niet meer terug te halen, dacht een aantal fanatieke wielerliefhebbers eind 2007, maar een wielerronde wel! Met man en macht is er sindsdien gewerkt om de Kernenomloop Echt-Susteren gestalte te geven en het is gelukt! Op 24 augustus staat Echt-Susteren in het teken van een professionele wielerkoers en drie prachtige fietssportonderdelen waar iedereen aan mee kan doen!

De koers

Het element waar deze dag vooral om draait, is de grote wielerkoers. Om 13.00 uur vertrekt vanaf de Nieuwe Markt in Echt een heuse tourkaravaan, bestaande uit een geluidswagen, begeleidingswagens, politiemotoren, gemotoriseerde verkeersregelaars, ploegleiderautos van ruim 20 verschillende internationale wielerploegen, materiaalwagens, TV- en radioverslaggevers en medische begeleiding.

Dit allemaal is nodig om 150 renners van de categorie Elite en Beloften een koers van 172 km door Echt-Susteren te begeleiden. Het rennersveld passeert tijdens de koers vier keer de Nieuwe Markt. Om ongeveer 17.00 uur wordt de aankomst verwacht.

De prachtige paviljoentent van E.V.V. doet op de Nieuwe Markt, naast het verzorgen van drank en hapjes voor iedereen, ook dienst als permanence. De hal van het gemeentehuis wordt ingericht voor speciale gasten, genodigden en de diverse sponsors die door hun spontane bijdrage dit alles mogelijk hebben gemaakt. Ook de jury- en ploegleidervergaderingen vinden in het gemeentehuis plaats.

Programma voor iedereen

Behalve de grote koers komen ook de actieve fietsers, gezinnen en kinderen aan bod op deze bijzondere dag. Een impressie:

Trimmers

Om 9.00 uur starten vanaf de Nieuwe Markt in Echt de meer sportievere trimmers (als één groep) voor een koers van 77 km. Deze tocht heeft een recreatief karakter en bevat geen wedstrijdelement. De trimmers worden professioneel begeleid door één geluidswagen, twee begeleidingsautos, gemotoriseerde verkeersregelaars én voorrijders die de route exact kennen. Daarnaast is er gezorgd voor medische begeleiding, politie, een neutrale materiaalwagen en een bezemwagen.

Het hele gezin

Voor het hele gezin zijn er twee familiefietstochten uitgezet: één van 25 km en één van 45 km. Vanaf 10.30 uur tot 14.00 uur kunnen de gezinnen, families en vriendengroepen vanaf de Nieuwe Markt vertrekken. In beide tochten genieten de deelnemers van de meest rustieke wegen van onze gemeente Echt-Susteren. Hoe de route precies verloopt, blijft nog even een verrassing. Wil je deze tochten individueel rijden, dan kan dat natuurlijk ook.

Jeugd

Het derde fietsevenement van die dag is bestemd voor de basisschooljeugd van onze gemeente. Vanaf 13.30 uur zullen medewerkers van de Wieleracademie Ad Wijnands de deelnemers in de vorm van een wielerclinic tekst en uitleg geven over verantwoord en effectief fietsen. In de komende periode zullen de medewerkers alle basisscholen bezoeken om tekst en uitleg te geven over de wielerclinic. Je kunt je bij hen gratis inschrijven.

Hoe doe je mee?

Dit inschrijven voor de trimtocht als ook voor de familiefietstocht kan via de website www.kernenomloop.nl. Deelname aan de fietstochten is geheel gratis.