Stadsdeel Zeeburg

Javastraat loopt voorop in verbetering Indische Buurt

Persbericht

19 augustus 2008
Op zondag 24 augustus is het feest in de Javastraat. Na maanden hard werken is de vernieuwing van de Javastraat zo goed als klaar. De verkeerssituatie is overzichtelijker geworden. Brede stoepen bieden meer ruimte voor winkelend publiek en terrasjes.

Dennis Straat, stadsdeelwethouder openbare ruimte, is blij met het resultaat. 'De herinrichting was complex. Er is veel geduld gevraagd van bewoners en ondernemers. Toch is de hele straat in relatief korte tijd van gevel tot gevel vernieuwd en daar mogen we best trots op zijn.'

Vernieuwing Indische Buurt

De herinrichting van de Javastraat is een belangrijke stap in de vernieuwing van de Indische Buurt. Stadsdeel Zeeburg investeert samen met woningcorporaties de Alliantie, Ymere en Eigen Haard in de Indische Buurt. Het moet een wijk worden met een gevarieerd woningaanbod en economische, sociale en culturele voorzieningen. Een plek waar mensen graag wonen, werken en leven. De vernieuwde Javastraat loopt voorop in deze verbetering van de Indische Buurt.

Openingsfeest

Het openingsfeest wordt georganiseerd door de winkeliersvereniging Javastraat e.o., bewoners, buurt- en welzijnsorganisaties in samenwerking met stadsdeel Zeeburg. Het begint om 13.00 uur en is om 18.00 uur weer afgelopen. Om 14.00 uur wordt de nieuwe Javastraat officieel geopend door het Dagelijks Bestuur van Zeeburg op het Javaplein.