Gemeente Nuenen


Brons voor ds Ad Wijlhuizen bij zijn afscheid van de PGN.

Bij gelegenheid van zijn afscheid van de Protestantse Gemeente Nuenen zal ds Ad Wijlhuizen op zondagmiddag 24 augustus om ongeveer 16.10 uur aansluitend aan de dienst (14.30 16.00 uur) in De Regenboogkerk, aan de Sportlaan te Nuenen, de gemeentelijke erepenning in Brons in ontvangst mogen nemen uit handen van burgemeester Ligtvoet.

Ds Ad Wijlhuizen is dertien jaar de dominee geweest binnen de PGN. Hij heeft 4 jaar bij de landelijke synode gezeten. Hij was eveneens de vertegenwoordiger in de regionale classis. In de periode 1998-1999 was hij nauw betrokken bij de bouw van het nieuwe kerkgebouw De Regenboog. Hij heeft als dominee voor de Nuenense samenleving erg veel betekend. Hij zette zich bijzonder in voor de Oecumene. Hij was de bruggenbouwer tussen de Protestantse en de Rooms-Katholieke geloofsgemeenschap en de ontstane samenwerking in Nuenen is uniek te noemen in heel Nederland. De kerk heeft door de inzet van ds Ad Wijlhuizen een zeer open karakter gekregen waarin jong en oud, gelovig of minder gelovig, zijn of haar warme plek heeft kunnen vinden.

Daarnaast zijn nog tal van andere initiatieven te noemen, zoals:


- vanaf 1999 bestuurslid van de Stichting G.G.D. Baron van Hardenbroek van de Kleine Lindt (een steunfonds op het gebied van volksgezondheid, maatschappelijk werk en milieu)


- vanaf 1995 het openstellen van de Pastorietuin tijdens allerlei evenementen zoals Kunst met een kleine k, diverse opera- en muziekuitvoeringen en de Van Goghmarkt.


- vanaf 2000 betrokken bij diverse poëzie-bijeenkomsten en tussen 2002 en 2005 hielp hij mee bij 4 verschillende poëzieschrijfwedstrijden.


- in 2000 bij de viering van 700 jaar gemeenterechten speelde hij mee in een groot toneelstuk waar hij ds Bart de Ligt speelde en de oospronkelijke preek uit 1300 preekte.


- in 2004 een van de trekkers van de Nuenense wereldmarkt, culturele manifestatie in het Park


- in 2006 en 2007, een van de initiatiefnemers betreffende de oecomene tijdens het Levend kerstverhaal op kinderboerderij Weverkeshof.


- enkele jaren de voetbalcoach van de E-jeugd bij R.K.S.V. Nuenen

Het gemeentebestuur van Nuenen c.a. heeft besloten hem de Bronzen gemeentelijke erepenning toe te kennen. Daarmee brengt het gemeentebestuur haar waardering en erkentelijkheid over voor de jarenlange inzet en verdiensten van ds Ad Wijlhuizen binnen de Nuenense gemeenschap.