Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zondag 24 augustus

* ONDERZOEK NAAR STEEKPARTIJ
De recherche onderzoekt een steekpartij op de Vaerhorst. Zaterdagmiddag werd rond twee uur gemeld dat een man gestoken was. Gealarmeerde hulpdiensten waren snel aanwezig op de betreffende locatie. Hier troffen ze een 25-jarige Rotterdammer aan met een steekwond.
Hij gaf aan eerder die middag ruzie gehad te hebben met bekenden. Hij zat hiermee in een auto toen één van hen een mes gebruikte en hem hiermee stak. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis voor behandeling.
Het onderzoek naar mogelijke verdachten wordt voortgezet.

PERSBERICHTEN DISTRICT OOST
ZONDAG 24 AUGUSTUS


* MAN GEWOND NA AANRIJDING
Een 52-jarige fietser raakte zaterdagavond gewond na een aanrijding. Een 37-jarige Rotterdamse automobiliste reed op de Vondelweg en sloeg links af de Admiraal de Ruijterweg op. Hierbij zag ze Rotterdammer op deze weg over het hoofd. Hij kwam ten val. Ambulancepersoneel was rond half zeven aanwezig. Zij hebben de man naar het ziekenhuis gebracht waar bleek dat hij een driedubbele beenbreuk opgelopen had.
De technische ongevallen dienst onderzoekt de toedracht van het ongeval.


* AUTOBEKRASSERS AANGEHOUDEN
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Politieagenten van district Oost hielden zaterdagmiddag twee jongens aan. Alerte voorbijgangers meldde rond één uur dat de jongens op auto's tekenden.
Gealarmeerde agenten waren snel aanwezig en hielden het tweetal aan. Na onderzoek bleken er vier auto's met en permanent marker beklad te zijn. Ook diverse hekjes en schuttingen waren het slachtoffer geworden van de 'kunstenaars'. De jongens (14, 15), afkomstig uit Capelle aan den IJssel en Leidschendam, zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Er wordt gekeken of de schade op hen verhaald kan worden.

PERSBERICHTEN DISTRICT WATERWEG-NOORD
ZONDAG 24 AUGUSTUS


* JONGEN EN VROUW LICHTGEWOND NA AANRIJDING

VLAARDINGEN - Een 19-jarige jongen en een 44-jarige vrouw zijn zaterdagmiddag lichtgewond geraakt bij een aanrijding. Rond half twee reed de vrouw over de Dr Wiardi Beckmansingel in de richting van de Van Baerlestraat. Ter hoogte van een parkeerterrein wilde zij linksaf slaan. De automobiliste achter haar, een 19-jarige Vlaardingse, zag dit door nog onbekende oorzaak te laat en kon niet op tijd remmen. Zij reed tegen het voertuig van de oudere plaatsgenote.
Bij deze aanrijding kwam haar bijrijder, ook afkomstig uit Vlaardingen, met zijn hoofd tegen de voorruit. De 44-jarige Vlaardingse gaf aan last te hebben van haar hoofd. Zowel zij als bijrijder van het andere voertuig zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Schiedam.


* FIETSENDIEF AANGEHOUDEN
zaterdagavond een fietsendief aan. Bij het in aanbouw zijnde ziekenhuis aan de Blijdorplaan had de beveiliging een man zien lopen die met een damesfiets op zijn rug over het terrein liep. Agenten waren rond tien voor twaalf aanwezig en hielden de 22-jarige Vlaardinger aan.
Hij is overgebracht naar het politiebureau voor vehoor.

PERSBERICHTEN DISTRICT DE EILANDEN
ZONDAG 24 AUGUSTUS


* AUTO TEGEN BOOM NA ONTWIJKEN BEEST
OUDE-TONGE - Een 20-jarige inwoonster van Dirksland is in de nacht van zaterdag op zondag lichtgewond geraakt. Haar vriend bestuurde een auto en reed over de Oudelandseweg in de richting van de Battenoordseweg. Rond half twee probeerde hij hier een overstekend dier te ontwijken waarna de 25-jarige Stellendammer de controle over het stuur verloor. De auto kwam al draaiend tot stilstand tegen twee bomen.
De inwoonster van Dirksland was bijrijdster en gaf aan zich niet helemaal goed te voelen. Zij is ter controle naar het ziekenhuis van Dirksland gebracht.


* DRONKEN AUTOMOBILIST AANGEHOUDEN
BRIELLE - Politieagenten van district de Eilanden hielden in de nacht van zaterdag op zondag een dronken automobilist aan. De man viel op doordat hij rond kwart over twaalf over de Anna Hoevestraat slingerde. Surveillerende agenten zagen dit en hielden de man aan. Uit de blaastest bleek dat de 25-jarige Duitser drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol genuttigd had. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.


* ZOON AANGEHOUDEN NA STEKEN VADER
SPIJKENISSE - Politieagenten van district de Eilanden hebben zaterdagavond een man aangehouden. De 31-jarige Spijkenisser wordt verdacht van het steken van zijn vader met een mes. Rond kwart voor twaalf werd het steekincident gemeld. Hulpdiensten waren snel aanwezig in het pand aan de Fie Carelsenstraat. Hier troffen agenten een man aan met diverse wondjes op het lichaam. Hij gaf aan dat zijn zoon dit gedaan had na een onenigheid. De zoon was inmiddels de woning uitgevlucht. De politie stelde direct een buurtonderzoek in waarna de Spijkenisser aangetroffen werd. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Vervolgens is hij ingesloten. Er wordt verder onderzoek gedaan naar de toedracht van het incident.
De wonden van de vader zijn behandeld bij de huisartsenpost.

PERSBERICHTEN DISTRICT ZUID
ZONDAG 24 AUGUSTUS


* ONDERZOEK NAAR STEEKPARTIJ
De recherche onderzoekt een steekpartij op de Vaerhorst. Zaterdagmiddag werd rond twee uur gemeld dat een man gestoken was. Gealarmeerde hulpdiensten waren snel aanwezig op de betreffende locatie. Hier troffen ze een 25-jarige Rotterdammer aan met een steekwond.
Hij gaf aan eerder die middag ruzie gehad te hebben met bekenden. Hij zat hiermee in een auto toen één van hen een mes gebruikte en hem hiermee stak. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis voor behandeling.
Het onderzoek naar mogelijke verdachten wordt voortgezet.


* OVERVALLEN MISLUKT
Op twee verschillende locaties in politiedistrict Zuid hebben overvallers zaterdagavond geprobeerd een eetgelegenheid te overvallen.
Rond kwart over tien probeerden overvallers bij een eetgelegenheid aan de Slinge geld te halen. Onder bedreiging van een vuurwapen wilden geld buitmaken. Op het moment dat bleek dat er niet veel te halen viel sloegen ze een 42-jarige medewerkster neer. Vervolgens namen ze de benen zonder buit. De vrouw is door ambulancepersoneel naar het Ikaziaziekenhuis gebracht.
Op hetzelfde moment werd gepoogd een snackbar aan de Wielewaalstraat te overvallen. De eigenaren zagen de overvallers echter aankomen en sloten zichzelf op in de zaak waarna zij de politie waarschuwden.
De politie stelt onderzoek in naar beide overvalpogingen.

PERSBERICHTEN ROZENBURG 15-8 TOT 22-8


* ROZENBURG-MEISJES AANGEHOUDEN NA WINKELDIEFSTAL

Politieagenten hielden vrijdagmiddag twee meisjes aan. Winkelmedewerksters van een kledingwinkel aan het Raadhuisplein betrapten het tweetal toen zij kaartjes van kledingstukken en sieraden afhaalden waarna ze de producten in hun zak stopten. Agenten waren rond twaalf uur aanwezig en brachten de jonge Rozenburgsen (12, 14) naar het politiebureau. Hier zijn ook de ouders gewaarschuwd.


* MAN GEWOND NA AANRIJDING
Een 72-jarige fietser is maandagmiddag (18-8) lichtgewond geraakt na een aanrijding. Een 52-jarige automobilist zag de Rozenburger rond één uur op de Tienmorgenseweg door nog onbekende oorzaak over het hoofd en kon hem niet meer ontwijken. Vervolgens kwam de man te val. Hierbij liep hij verschillende schaafwonden op die door de huisarts ter plaatse konden worden behandeld.


* GETUIGENOPROEP VERNIELINGEN
De politie doet onderzoek naar de vernieling van diverse voertuigen in Rozenburg. Sinds enkele maanden wordt er met enige regelmaat een auto vernield in de gemeente. Op verschillende dagen, tijdstippen en plaatsen worden auto's beschadigd. Heeft u de afgelopen maanden iets verdachts

gezien of gehoord wat relevant is voor het onderzoek naar deze vernielingen? Neemt u dan contact op met de recherche van de politie Rotterdam-Rijnmond, recherche district Zuid via nummer 0900-8844. Dit kan ook anoniem via M: 0800-7000.

PERSBERICHT DISTRICT FEIJENOORD-RIDDERSTER
ZONDAG 24 AUGUSTUS


* STEEKINCIDENT
De politie onderzoekt een steekincident dat zaterdag in de vroege ochtenuren plaats had. Rond half zes werd gemeld dat een man gestoken was. Hulpdiensten waren snel aanwezig in zijn woning aan de Groene Hilledijk. Hier aangekomen bleek een 22-jarige Rotterdammer in zijn zij gestoken te zijn. Hij gaf aan eerder die avond op de Beijerlandselaan ruzie gehad te hebben in een horecagelegenheid. De persoon waar hij ruzie mee had, zou hem vervolgens achtervolgd hebben en hem in zijn zij gestoken hebben. De Rotterdammer is in niet levensbedreigende toestand naar het ziekenhuis gebracht om zijn wond te verzorgen. Hij verliet later die dag het ziekenhuis.

Uitgave zaterdag 23 augustus

* SCHIETINCIDENT
ROTTERDAM HOOGVLIET - Een 54-jarige inwoner van Hoogvliet is in de nacht van vrijdag op zaterdag in zijn been geschoten. Rond half zes werd er een schietincident op de 1e Lengweg gemeld. Gealarmeerde agenten waren snel aanwezig en stelden een buurtonderzoek in. Op de 1e Lengweg werd het slachtoffer aangetroffen. Hij bleek niet levensbedreigend gewond en is overgebracht naar het ziekenhuis alwaar zijn wond behandeld is. De politie stelt aan de hand van onder andere getuigenverklaringen

onderzoek in naar mogelijke verdachten.


* ONDERZOEK NAAR STEEKINCIDENT; VERDACHTE AANGEHOUDEN

Politiepersoneel doet onderzoek naar een mishandeling op de Bergweg. Zaterdag in de vroege ochtenduren werd hier een 21-jarige Rotterdammer meerdere malen gestoken. Hulpdiensten waren snel aanwezig. Zij brachten de man rond half zes naar het Erasmus Medisch Centrum voor behandeling van zijn wonden. De politie stelde direct een buurtonderzoek in en aan de hand van getuigenverklaringen werd een eveneens 21-jarige Rotterdammer korte tijd later aangehouden.
De recherche onderzoekt de toedracht van dit incident.


* DRONKEN WEGPIRAAT AANGEHOUDEN
Politieagenten van district Oost hielden in de nacht van vrijdag op zaterdag een automobilist aan. De man viel op doordat hj met groot licht reed. Vervolgens gaven de agenten de man een stopteken. Dit negeerde de 58-jarige Rotterdammer en hij ging er met hoge snelheid vandoor in de richting van de Prinsenlaan. Hier reed hij 109 km/h waar 50 km/h toegestaan is. Na een korte achtervolging kon het voertuig rond half twee staande gehouden worden op de Jacob van Campenweg.
Op het moment dat de bestuurder zijn voertuig verliet bleek dat hij flink
onder invloed van alcohol was. Uit de blaastes bleek hij niet één maar vier F'jes te blazen. Op het bureau bleek dan ook dat hij bijna vijf keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed had.
De Rotterdammer krijgt verschillende bekeuringen voor zijn rijgedrag en zijn rijbewijs is ingenomen. De officier van justitie bepaalt de hoogte van de boete die hij krijgt voor het rijden onder invloed.

PERSBERICHTEN DISTRICT WEST
ZATERDAG 23 AUGUSTUS


* VERDACHTE VAN SCHIETPARTIJ OP JOHANNES DE VOUPLEIN AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - Rechercheurs hebben vrijdagochtend een man aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij de moord op een 38-jarige Rotterdammer eerder dit jaar. Het gaat om een 26-jarige Schiedammer.
Op 8 januari werd het slachtoffer in zijn auto op het Johannes de Vouplein doodgeschoten. Kort hiervoor had hij onenigheid gehad. De politie startte direct een onderzoek.
Er werden al eerder drie verdachten aangehouden. Deze 26-jarige verdachte is in zijn woning gearresteerd en ingesloten. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.


* HENNEPKWEKERIJ AANGETROFFEN DOOR BRANDGEUR

Hennepkwekerijen in woningen veroorzaken regelmatig gevaarlijke situaties. Onder andere flinke wateroverlast en branden zijn het gevolg van de illegale kwekerijen.
Vrijdagmiddag rond vijf uur werd er in een woning aan de Coloniastraat en doordringende gas- en brandlucht geroken. Hulpdiensten onderzochten het pand. Het hele pand was ingericht als een hennepkwekerij met 500 bloeiende rijpe hennepplanten. Deze, en de materialen om ze te vervaardigen, zijn in beslag genomen en vernietigd.
Bij verder onderzoek bleek dat één van de luchtfilters doormidden was en was gaan smeulen. Dit kan mogelijk vlam vatten. De politie doet onderzoek naar mogelijke verdachten.