Gemeente Echt-Susteren


Recreatief fietsen krijgt aandacht bij Kernentocht 2008

Echt-Susteren staat op 24 augustus a.s. volledig in het teken van het fietsen! Sinds lange tijd wordt op deze dag een grote wieleromloop georganiseerd voor de categorie `elite en beloften'. Maar het draait niet alleen om de `hotshots'. Stichting Kernenomloop Echt-Susteren, financieel ondersteund door de gemeente, maakt zich ook sterk voor het recreatieve fietsen en biedt hiervoor drie spectaculaire activiteiten aan!

Trimmerfietstocht

Vanaf 9.00 uur 's ochtends is een parcours van 77 km het toneel voor de sportieve, maar niet wedstrijdwielrenner. Het bijzondere aan deze tocht is het feit dat er niet individueel, maar in pelotonvorm gefietst wordt.

Op kop van het peloton bepalen een aantal `voorrijders' het tempo (ongeveer 27 km/uur), terwijl de `achterrijders' het peloton bij elkaar houden. De groep wordt begeleid door twee begeleidingsauto's, politie, gemotoriseerde verkeersregelaars, medische begeleiding, een neutrale materiaalwagen en een bezemwagen.

De route van 77 km voert door vrijwel alle kernen van de gemeente Echt-Susteren en is exact gelijk aan de eerste grote omloop die de elite- en belofterenners 's middags afleggen.

Deelnemers zijn verplicht een valhelm te dragen en over een racefiets te beschikken. Vanwege de veiligheid worden mountainbikes en andere fietsen niet toegelaten.

De start vindt plaats op de Nieuwe Markt in Echt om 9.00 uur, de finish wordt verwacht rond 12.00 uur, eveneens op de Nieuwe Markt.

Het hele gezin

Voor het hele gezin worden er twee familiefietstochten georganiseerd: één van 25 km en één van 45 km. Beide routes zijn helemaal aangegeven met pijlen. Bovendien ontvangen de deelnemers bij aanvang een routebeschrijving. Ook zijn er enkele stempelposten ingericht. Vanaf 10.30 uur tot 14.00 uur kunnen de gezinnen, families en vriendengroepen vanaf de Nieuwe Markt vertrekken. In beide tochten genieten de deelnemers van de meest rustieke wegen dwars door diverse kernen van de gemeente Echt-Susteren. Het is ook mogelijk de route individueel te rijden.

Jeugd

Het derde fietsevenement van die dag is bestemd voor de basisschooljeugd van onze gemeente. Vanaf 13.30 uur geven medewerkers van de Wieleracademie Ad Wijnands de deelnemers in de vorm van een wielerclinic tekst en uitleg over verantwoord en effectief fietsen. De nadruk van de middag ligt uiteraard op het zelf doen! Hiervoor wordt op de Nieuwe Markt een speciaal parcours uitgezet. In de afgelopen weken zijn alle schoolleiders geïnformeerd. Voor de 24e bezoeken medewerkers van de Wieleracademie de basisscholen die dat willen om tekst en uitleg te geven over de `wielercursus'.

Hoe doe je mee? Schrijf je dan in!

Het inschrijven voor alle fietsactiviteiten kan via de website www.kernenomloop.nl Deelname is geheel gratis! Iedere deelnemer ontvangt na afloop een blijvende herinnering.