Rood-wit-blauwe tent op Brits festival... Go Dutch @ Creamfields 24 augustus

Hilversum, 11 augustus 2008

Creamfields, het populairste dance festival van de UK, viert op 23 en 24 augustus het 10- jarig jubileum. Dit wordt gevierd met vele top-dj's én een special Go Dutch area op zondag 24 augustus van 12.00 tot 23.00 uur, met alleen maar Nederlandse acts zoals Bart B More, Funkerman, Groovenatics, Baggi Begovic, Oliver Twizt, Benny Rodrigues, Nuno dos Santos, Warren Fellow en Darko Esser! Locatie: Daresbury, Halton, vlakbij Liverpool in de UK.

Verder is de line-up van dit tweedaagse spektakel gevuld met de absolute wereldtop als het gaat om de betere beats. Wat te denken van de Chemical Brothers, Underworld, Soulwax, Fatboy Slim, Green Velvet, Erick Morillo, Axwell, Sebastian Ingrosso, John Digweed, Pete Tong, Dave Clarke, Erol Alkan, en -nog meer landgenoten- Tiësto, Sander Kleinenberg, Sander van Doorn, Ferry Corsten en Laidback Luke. Kaarten kunnen besteld worden via de websites www.creamfields.com en www.cream.co.uk.

Go Dutch
De Go Dutch Arena op Creamfields '08 wordt anders dan de andere tenten en stages. In plaats van de aandacht uitsluitend op één stroming te vestigen, laat Go Dutch horen wat Nederland in huis heeft. Op dit podium wordt een spectrum aan dj's gepresenteerd die de variëteit weergeeft van de geweldige elektronische muziek die momenteel uit ons land komt. Het wereldberoemde festival Creamfields is een ideale gelegenheid om Go Dutch te lanceren. Hierna gaat het Go Dutch concept 'on tour', met meer festival- en clubhostings over de hele wereld. De eerstvolgende showcase staat gepland op de zaterdag van het Amsterdam Dance Event in club Panama, om de internationale dance scene kennis te laten maken met het Nederlandse talent.

Voorwaarden voor dj's/producers om door Go Dutch opgenomen en vertegenwoordigd te worden, is dat ze veel draaien, veel eigen producties releasen, internationaal potentieel hebben, kortom: hot & happening zijn. Na nationale toppers als Junkie XL, Steve Rachmad, Michel de Hey, Armin van Buuren, Fedde le Grand en anderen, is het nu tijd om de nieuwe generatie te presenteren. Tijdens de eerste editie van Go Dutch is een hoofdrol weggelegd voor Bart B More. In Nederland is hij al een gevestigde naam met onder andere zijn remix van Sandy Rivera's 'Freak', een top 10 hit, en de vele releases op zijn eigen label Secure Recordings. Verder maakt hij momenteel furore met zijn remix van 'Do the Monkey' van Oliver Twizt. Wereldwijd staat hij meer bekend om zijn remixen van Utah Saints, ATFC, Seamus Haji, Ron Carroll en Chocolate Puma. Onlangs mixte hij de exclusieve Go Dutch cd, die verkrijgbaar was via het toonaangevende Britse muziekblad DJ Mag. Op Creamfields worden 24 augustus 'dogtags' uitgedeeld, waarmee in de rood-wit-blauwe (!) Go Dutch tent deze cd gratis te verkrijgen is. Er wordt gesproken over het (later dit jaar) oprichten van een Go Dutch platenlabel, waarop meer muziek van de Nederlandse talenten uitgegeven kan gaan worden.

Go Dutch wordt gepresenteerd door musicXport.nl en ondersteund door het Amsterdam Dance Event, Buma Cultuur, 1Management, Sneakerz MUZIK, Extrema Music en het Britse MN2S. Meer informatie is te vinden op de gloednieuwe website: www.go-dutch.dj.

Liverpool
De makkelijkste en goedkoopste manier om op het Creamfields festival te komen, is om op Liverpool te vliegen met Easyjet. Eventueel met KLM naar Manchester kan ook, maar dan is het handig om een auto te huren en verder te rijden. Voor de zaterdag- en zondagnacht is op Creamfields een camping ingericht, te boeken op www.creamfields.com. Een goed hotel om te verblijven is de Holiday Inn City Centre. Dit ligt op 1 minuut lopen van Lime Street Station, vanwaar dag en nacht een pendeldienst naar Creamfields rijdt. Voor wie een aantal dagen aan het verblijf wil vastknopen, kan op www.visitbritaindirect.nl een 'Liverpool Card' besteld worden. Dit is een pas voor een 3 daagse mini break in Liverpool die gratis toegang geeft tot attracties (zoals 'The Beatles Story'), toers, busvervoer in de binnenstad, exclusieve aanbiedingen en kortingen bij bijvoorbeeld een aantal top restaurants en bars in de stad. Meer informatie is ook te vinden op www.visitengland.nl/liverpool, waar tevens een Go Dutch prijsvraag te vinden is (meedoen kan tot 14 augustus).


---
Go Dutch Arena @ Creamfields 2008
Datum: zondag 24 augustus 2008
Tijd: 12.00 ­ 23.00 uur
Locatie: Daresbury, Halton, UK
Line up: Bart B More, Funkerman, Groovenatics, Baggi Begovic, Oliver Twizt, Benny Rodrigues, Nuno dos Santos, Warren Fellow, Darko Esser
Meer informatie: www.go-dutch.dj, www.creamfields.com, www.musicXport.nl, www.1management.nl, www.mn2s.com

---


Noot voor de redactie (