Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Kwam dat zien! Kwam dat zien!

De Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) en uitgeverij Querido organiseren een feestelijke presentatie van Kwam dat zien! Kwam dat zien!, op zondag 24 augustus 2008, vanaf 16.00 uur in het Theater van 't Woord in de Centrale Bibliotheek.

Kwam dat zien! Kwam dat zien! is de eerste aflevering van Querido's Poëziespektakel, een jaarlijks te verschijnen rijke poëzieverzameling van nieuwe en veelal niet eerder gepubliceerde kinder- en jeugdpoëzie. Ted van Lieshout (schrijver/illustrator) heeft uit het Nederlandse en Vlaamse aanbod een bonte verzameling acrobatieën van dichters bijeengebracht en op een bijzondere manier gegroepeerd en getypografeerd. Drieëntwintig illustratoren, eveneens groen en rijp uit Noord en Zuid, hebben de gedichten verluchtigd. Zo is dit boek een feestelijke opmaat geworden voor de Kinderboekenweek die dit jaar in het teken van de poëzie staat.

In het theater zal Ted van Lieshout uitleggen waarom hij het boek zo in elkaar heeft gezet: waarom sommige gedichten meer gaan leven in elkaars gezelschap, of meer tot de verbeelding van de lezer gaan spreken. Natuurlijk doet hij dat met steun van de gebruikte illustraties, en met die van het levende stemgeluid van aanwezige dichters, die hun werk voorlezen, of, wie weet, zelfs voor ons zullen zingen.

Voorafgaand aan de presentatie vinden tussen 13.30 uur en 15.30 uur twee rondes workshops voor kinderen vanaf 10 jaar plaats op de jeugdetage van de OBA. Kinderen kunnen deelnemen aan poëzieworkshops onder leiding van Frank Eerhart, Erik van Os en Remco Ekkers. Het creatieve tekentalent kan worden ontwikkeld onder inspiratie van Ted van Lieshout, Sandra de Weijze en Tanneke Wigersma.

Locatie: Openbare Bibliotheek Amsterdam, Oosterdokskade 143 Tijden: 13.30 en 14.30 uur workshops voor kinderen, Jeugdetage 16.00 uur lezing en presentatie Kwam dat zien! Kwam dat zien!, Theater van 't Woord, 7e etage Kaartjes: workshops: gratis, s.v.p. wel een kaartje reserveren i.v.m. beperkte aantaldeelnemers lezing: ¤ 10,00. Met OBA-pas of Stadspas: ¤ 7¬ 7,50


---

Noot voor de redactie,