NOC*NSF


Beijing, 24 augustus 2008

Van der Weijden vlaggendrager tijdens sluitingsceremonie

Zwemmer Maarten van der Weijden draagt de Nederlandse vlag tijdens de sluitingsceremonie van de Olympische Spelen in Beijing. De Olympisch kampioen op de tien kilometer kreeg bij de verkiezing op de website van NOC*NSF veruit de meeste stemmen van het publiek.

Van der Weijden (27) kreeg in totaal ruim dertig procent van de stemmen en liet daarmee onder anderen amazone Anky van Grunsven, zwemster Manon van Rooijen, judoka Deborah Gravenstijn en wielrenster Marianne Vos ver achter zich.

De bezoekers van de site van NOC*NSF hadden van 8 tot 24 augustus de gelegenheid om dagelijks een stem uit te brengen op de sporter die van hem of haar de vlag mocht dragen tijdens de sluitingsceremonie. Voorwaarde daarbij was dat de betreffende sporter tijdens deze Spelen een medaille moest hebben gewonnen. Duizenden mensen brachten de afgelopen weken een stem uit op hun favoriet.

Tijdens de Olympische Spelen van Athene was wielrenster Leontien Zijlaard-Van Moorsel verkozen tot vlaggendrager bij de sluitingsceremonie. De Chef de Mission kiest traditioneel de drager van de vlag tijdens de opening. Bij de Spelen in Beijing was dat hockeyer Jeroen Delmée.


-----------------------

Nederlands Olympisch Comité
Nederlandse Sport Federatie
Papendallaan 60
Postbus 302
6800 AH Arnhem
Telefoon (026) 4834400
Telefax (026) 4821245


---- --