Politie Gelderland-Zuid

Twee mannen aangehouden voor graffiti

Tiel, 24-08-2008 o In de nacht van zaterdag op zondag werden een 27-jarige man uit Tiel en een 20-jarige man uit Bergambacht aangehouden op de Schaarsdijkweg. Beiden worden er van verdacht de muur van een viaduct te hebben beklad.

Tijdens het surveilleren zagen agenten onder het viaduct aan de Schaarsdijkweg de twee mannen met hun gezicht naar de muur staan. De agenten sloten de jongens in en zagen dat de 27-jarige verdachte een spuitbus weggooide achter een muur. Toen de agenten beiden staande hielden en aanspraken, probeerde de 27-jarige Tielenaar snel nog even plastic handschoenen achter de muur weg te moffelen.

Beide verdachten werden aangehouden voor vernieling. Op de muur onder het viaduct waren teksten gespoten die nog nat waren. De weggegooide spuitbus was inderdaad gebruikt en ook op de vingers en handschoenen van de verdachten werden verfsporen aangetroffen. Beide mannen zijn overgebracht naar het politiebureau waar zij werden ingesloten. De politie zal proces-verbaal opmaken. (14)

Laatst gewijzigd 24-08-2008 10:57 | © Regio Gelderland-Zuid |