Politie Groningen

Zondag 24 augustus 2008

Provincie Groningen, 24-08-2008

Groningen: winkeldief aangehouden

De politie heeft zaterdagmiddag op de Westerhaven een 59-jarige man uit Groningen aangehouden voor winkeldiefstal. De man had kleding van een sportwinkel in een tas, terwijl de alarmlabels waren verwijderd. De verdachte had vroegtijdig door dat hij in de gaten werd gehouden door winkelpersoneel. Hierop schoof hij de tas onder een stelling. Bij nader onderzoek bleek dat in de tas ook kleding zat, die afkomstig was uit een kledingwinkel in de Waagstraat. De verdachte werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar werd vastgesteld dat de 59-jarige te boek staat als ongewenst vreemdeling. Ook had de winkeldief nog 43 dagen gevangenisstraf openstaan. De verdachte is ingesloten in het cellencomplex in Groningen.

Groningen: getuigen pakken sleutels alcomobilist af

De politie heeft zaterdagmiddag op de Korreweg een 54-jarige vrouw uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. De vrouw had onder het oog van enkele getuigen tot twee maal toe met haar auto tegen een paaltje gereden. De getuigen wisten de autosleutels van de verdachte af te pakken en de politie te waarschuwen. Een blaastest wees uit dat de vrouw te veel had gedronken. De verdachte bleek zodanig onder invloed dat zij amper meer zelfstandig kon lopen. Na de ademanalysetest werd vastgesteld dat de verdachte 2,3 promille alcohol in haar bloed had. Zij werd na de test ter ontnuchtering ingesloten. De vrouw zal vandaag worden gehoord. De auto van de verdachte bleek slechts licht beschadigd. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: snelle Stadjer moet rijbewijs inleveren

De politie heeft zaterdagavond op de Weg der Verenigde Naties het rijbewijs van een 20-jarige man uit Groningen ingevorderd. De Stadjer had bij wegwerkzaamheden op de snelweg A7 ter hoogte van de Woeste Hoeve 141 km/uur gereden, terwijl daar een snelheidslimiet geldt van 70 km/uur. De man moest zijn rijbewijs inleveren. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: duo gepakt voor poging tot inbraak

De politie heeft zaterdagnacht een 20-jarige man en een 16-jarige jongen, beiden uit Groningen, aangehouden voor poging tot braak. De politie werd in het begin van de nacht gewaarschuwd voor een poging tot inbraak in een woning aan de Jupiterstraat. De agenten constateerden dat in een ruit van de voordeur een gat zat. De daders waren al gevlogen. Enige tijd later volgde een tweede inbraakmelding van de bewoner. Ook dit maal bleken de daders niet in de woning te zijn geweest. Wel was het raam van de voordeur nu helemaal kapot. Hierop werd besloten om een agent bij de betreffende woning te posteren. Enige tijd later zag de diender twee mannen rond de woning in de Jupiterstraat lopen. Het duo werd vervolgens door de agent overlopen. Beiden wisten in eerste instantie te ontkomen. Na een korte zoektocht naar de verdachten werd eerst de 20-jarige in een achtertuin in de Siriusstraat aangetroffen en aangehouden. Even later wist de politie met behulp van een diensthond de 16-jarige verdachte, ook in een achtertuin in de Siriusstraat, te vinden. Daarnaast trof de politie diverse kledingstukken in de tuin aan. De verdachten werden ingesloten in het cellencomplex in Groningen. De kleding werd in beslag genomen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Marum/Nuis: man met speelgoedpistool aangehouden

De politie heeft zaterdagmiddag een 19-jarige man uit Nuis aangehouden voor de Wet Wapens en Munitie. Een getuige had de verdachte in zijn auto op de snelweg A7 zien passeren, terwijl hij een wapen bij zich had. De getuige noteerde het kenteken van de auto en gaf zijn waarnemingen door aan de politie. De agenten troffen de verdachte in zijn auto en vlakbij zijn woning aan. In de auto werd het wapen aangetroffen en in beslag genomen. Het bleek om een speelgoedpistool te gaan. De man mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Marum: vrouw gewond bij eenzijdig ongeval

Een 21-jarige vrouw uit Doezum is zaterdagavond op de Haarsterweg gewond geraakt bij een verkeersongeval. De automobiliste raakte met haar auto in de berm en botste vervolgens tegen een boom. De brandweer kwam ter plekke om het dak van de auto te verwijderen, zodat het slachtoffer rechtstandig uit de auto kon worden gehaald. Het slachtoffer werd voor verdere medische behandeling naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Zevenhuizen: portiers betrappen dealer

De politie heeft zaterdagnacht in een discotheek aan het Hoofddiep een 21-jarige man uit Leek aangehouden voor de Opiumwet. Portiers van de discotheek hadden al het vermoeden dat de verdachte zich bezig hield met dealactiviteiten. Een portier zag vervolgens dat de Leekster in de rokersruimte iets overhandigde aan een andere man. Bij de verdachte werden 18 op XTC lijkende pillen aangetroffen en in beslag genomen. De 21-jarige werd ingesloten in het cellencomplex in Groningen. Hij kreeg van de discotheek een ontzegging van vier jaar uitgereikt. De verdachte zal vandaag worden gehoord.

Winsum: baldadig viertal aangehouden

De politie heeft zaterdagnacht vier jongens in de leeftijd van 17 tot en met 19 jaar uit Winsum en Baflo aangehouden voor baldadigheid. De politie werd door een alerte getuige gewezen op het baldadige gedrag van de jongeren. De knapen hadden onder meer aan de spoorbomen gehangen, met vuurwerk gegooid en ruitenwissers van autos omhoog gedaan. De jongens bekenden hun baldadige gedrag. De drie meerderjarigen kregen een bekeuring, terwijl de minderjarige een alternatieve straf bij buro Halt zal moeten ondergaan.

Wildervank: politie neemt geluidsinstallatie in beslag

De politie heeft zaterdagnacht een 47-jarige man uit Wildervank aangehouden voor het veroorzaken van geluidsoverlast. De politie kreeg van omwonende meldingen binnen dat vanuit een schuur forse geluidsoverlast kwam. Op vijftig meter afstand namen de agenten de overlast vanuit een schuur achter een woning aan de Stoppelmanstraat waar. Omdat er al meerdere meldingen van geluidsoverlast in het nabije verleden zijn geweest, werd direct de geluidsinstallatie direct in beslag genomen. De Wildervanker werd meegenomen naar het politiebureau. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft op diverse locaties in de provincie
snelheidscontroles gehad.

Ten Post, Provincialeweg N360: aantal gecontroleerde voertuigen: 964, aantal overtredingen: 19, hoogst gemeten snelheid: 105 km/uur, snelheidslimiet: 80 km/uur.

Veendam, Lloydsweg: aantal gecontroleerde voertuigen: 1495, aantal overtredingen: 73, hoogst gemeten snelheid: 78 km/uur,
snelheidslimiet: 50 km/uur.

Wildervank, K.J. de Vriezestraat: aantal gecontroleerde voertuigen: 611, aantal overtredingen: 232, hoogst gemeten snelheid: 109 km/uur, snelheidslimiet: 50 km/uur.

Harkstede, Hoofdweg (N986): aantal gecontroleerde voertuigen: 704, aantal overtredingen: 6, hoogst gemeten snelheid: 103 km/uur, snelheidslimiet: 80 km/uur.