Politie Twente

Persberichten Politie Twente zondag 24 augustus 2008

Naam Chantal Westerhoff: 053-4555588

Man aangehouden voor mishandeling en bedreiging

Almelo

Een 40-jarige bewoner aan de Thorbeckelaan in Almelo veroorzaakte op zaterdag 23 augustus om 6.46 uur geluidsoverlast. Toen zijn even-oude bovenbuurman hem verzocht of het wat zachter kon bedreigde hij hem met een op een mes gelijkend voorwerp. Toen de man weer naar boven liep achtervolgde zijn onderbuurman hem en sloeg en schopte hem. Daarop heeft de man de politie gebeld en aangifte gedaan. De ambulance heeft de belaagde man ter plaatse medisch onderzocht. De onderbuurman werd door de politie aangehouden terzake bedreiging en mishandeling. Na verhoor is de man weer in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-106493)

Botsen is blazen

Enschede

Op zaterdag 23 augustus 2008 om 17.03 uur veroorzaakte een 22-jarige Poolse automobilist uit Duitsland een aanrijding op de Oostveenweg in Enschede. De automobilist wilde de auto parkeren en botste hierbij tegen de auto van een 27-jarige man uit het Duitse Horstel. Omdat de politie Twente de procedure 'botsen is blazen' hanteert legde de Poolse man een blaastest af. Deze blaastest gaf de indicatie dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. Hij werd daarop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar bleek dat hij onder invloed was van 1 promille alcohol. Na verhoor werd de man in vrijheid gesteld. Hij verliet het politiebureau met een rijverbod van drie uur. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-106645)

Man in rug gestoken

Haaksbergen

In een woning in Haaksbergen werd op zaterdag 23 augustus 2008 een 22-jarige bewoner van Poolse afkomst in zijn rug gestoken. De 26-jarige broer van het slachtoffer rende naar het politiebureau en waarschuwde de politie. De agenten gingen naar de betreffende woning en zagen dat de 22-jarige man een behoorlijke vleeswond had. De man werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Op aanwijzing van de broer werden twee mannen van 44 en 43 jaar met de Poolse nationaliteit aangehouden. De aangehouden mannen wonen op hetzelfde adres. De mannen zijn voor nader onderzoek in verzekering gesteld. (08-106672)

Man beledigt politievrouwen

Hengelo

Een 41-jarige man uit Hengelo vond het zaterdag 23 augustus 2008 nodig om twee surveillerende politievrouwen openbaar te beledigen. De man bevond zich op een terras aan de Marktstraat in Hengelo. De politievrouwen hoorden dat hij hen vanaf het terras beledigende tekst toeriep. De agenten hebben het genegeerd. Toen ze later een tweede keer langs het terras liepen riep dezelfde man weer beledigende tekst in hun richting. Omdat dit zo luid en duidelijk in het openbaar tegen hen werd geroepen werd de man door de politievrouwen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De man bekende tijdens het verhoor zijn belediging en werd heengezonden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.(08-106697)

Man aangehouden voor illegaal collecteren

Hengelo

Alerte bewoners aan de Drilscholtenstraat in Hengelo waarschuwden de politie omdat ze een collectant niet geheel vertrouwden. Op zaterdag 23 augustus 2008 verkocht een 38-jarige man uit Enschede setjes met kaarten. De opbrengst van deze kaarten zou bestemd zijn voor de Stichting "Leven en Welzijn". De man had van deze stichting een legitimatiebewijs op zak. De man is aangehouden terzake oplichting. De betreffende stichting bestaat niet . Het legitimatiebewijs is vals. De man is opgesloten in het politiebureau. De politie stelt een onderzoek in. (08-106709)

Motor uitgebrand na eenzijdig ongeval

Oldenzaal

Een 42-jarige motorrijder uit Hengelvelde reed op zondag 24 augustus 2008 omstreeks 10.20 uur vanaf de oprit Hulsbeek in Oldenzaal de snelweg A1 op. Bij het optrekken in de bocht hield de bestuurder zijn motor niet geheel onder controle en kwam ten val. Hierbij raakte hij geen andere voorwerpen. De motorfiets vloog, waarschijnlijk door de wrijving over het wegdek, in brand. De motor brandde geheel uit. De motorrijder was gekleed in een leren motorpak. Deze is net als de motor geheel vernield. De bestuurder is onderzocht door de broeder van de ambulance maar is niet gewond geraakt. Doordat de uitgebrande motor midden op het wegdek lag werd het verkeer omgeleid via de vluchtstrook. Tijdens het blussen, door de brandweer, en het opruimen, door Rijkswaterstaat en de berger van het wrak, is de weg even afgesloten geweest. (08-106906)


---- --
Hengelo, 24 augustus 2008

Woningbrand in Hengelo, autobrand in Almelo

Hengelo
Zaterdag 23 augustus om 17.51 uur werd Brandweer Hengelo gealarmeerd voor brand in een slaapkamer van een woning aan de H. Leefsmastraat 137 te Hengelo.

Bij aankomst van de brandweer waren alle bewoners al buiten. De brand bevond zich in de slaapkamer van de eerste verdieping. De brandweer heeft weten te voorkomen dat de brand doorsloeg naar de naastgelegen slaapkamer en zolder. De slaapkamer is volledig uitgebrand en de eerste verdieping en zolder hebben veel rook- en roetschade. De bewoners kunnen voorlopig niet terug in hun woning. De oorzaak van de brand is vermoedelijk onvoorzichtigheid met vuur. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.

Rijssen
Zondag om 01.13 uur werd de brandweer van Rijssen gealarmeerd voor een autobrand bij autobedrijf Dekkers aan Butaanstraat 19 te Rijssen.

Een toevallige voorbijganger heeft de brand in de auto ontdekt en onmiddellijk de brandweer gealarmeerd. Toen de brandweer ter plaatse kwam stond de auto al volledig in brand en brandden een aantal auto's die er naast stonden ook al. De brandweer heeft twee blusvoertuigen ingezet om de branden te bestrijden. Eén auto is volledig uitgebrand en vier andere auto's liepen forse brandschade op. De technische recherche van de Politie Twente doet onderzoek naar de oorzaak.

Inlichtingen voor de pers:
Operationele Voorlichting Brandweer, Wendy Wagenvoort, 06 - 22 60 57 52
-----------------------
PERSBERICHT BRANDWEER


---- --
---
File: Achtergr Leeg.gif