Persberichten Heuvelrug, 12.00 uur

Utrecht, 24-08-2008

Oproep inwoners Wijk bij Duurstede: wees alert op vandalen!

WIJK BIJ DUURSTEDE Sinds begin juni vinden er in de gemeente Wijk bij Duurstede opvallend veel vernielingen plaats. Sinds het begin van de zomer krijgt de politie gemiddeld acht aangiftes per week binnen van vernielingen. De vandalen slaan toe tijdens de nachtelijke uren van voornamelijk de weekenden op verschillende plekken in de gemeente. Hierbij richten de daders vernielingen aan aan onder meer auto's, bushokjes, tuinen en daarnaast spuiten zij graffiti op openbare gebouwen.

Wat doet de politie?
Het tegengaan van de vernielingen en het aanhouden van de vandalen heeft hoge prioriteit. De politie houdt sinds de zomer extra toezicht in de wijken waar de vernielingen plaatsvinden en probeert de dader(s) op verschillende manieren op te sporen. Om de pakkans van de vandaal of vandalen te verhogen, doet de politie een oproep aan de inwoners van Wijk bij Duurstede om extra oplettend te zijn.

Oproep

Hoort u rumoer op straat, ziet u een groepje jongeren en vertrouwt u de situatie niet, bel dan direct 112. Noteer het signalement van de verdachte personen en kenmerken van eventuele vervoersmiddelen zoals merk, type, kleur en het kenteken. Uw informatie kan cruciaal zijn voor de opsporing en aanhouding van de verdachte(n). Niet spoedeisende informatie kunt u doorgeven via het algemene nummer 0900-8844 of Meld Misdaad anoniem 0800-7000.

Gevaarlijke situatie

DRIEBERGEN-RIJSSENBURG - De politie heeft zaterdagochtend 23 augustus rond 03.00 uur twee jongens van 15 en 17 jaar (beide afkomstig uit Driebergen-Rijssenburg) aangehouden op de Hoofdstraat. De twee hadden tuinslangen over de weg gespannen en tilden deze op toen de politieauto er overheen wilde rijden. De jongens zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Verkeerscontrole

VEENENDAAL RENSWOUDE ELST - RHENEN Vrijdag 22 augustus heeft de politie tussen 11.00 en 18.00 uur verkeerscontroles gehouden in Veenendaal (Rondweg west), Renswoude (Arnhemseweg), Elst (Rijksstraatweg) en Rhenen (Cuneraweg). In totaal zijn 11 bekeuringen uitgedeeld voor onder andere het niet dragen van de autogordel en niet-handsfree bellen tijdens het rijden.

Motorscooterdieven aangehouden

MAARN Zaterdag 23 augustus wilde een motoragent rond 09.30 uur twee motorscooterrijders controleren op de A12 ter hoogte van Maarsbergen. Beide hadden een Duits kenteken. De twee keerden op de snelweg en gingen er op de vluchtstrook tegen het verkeer in vandoor. Eén van hen dumpte de motor en ging er te voet vandoor, waarop hij na een achtervolging aangehouden kon worden in de bossages. De tweede verdachte dumpte ook de motor en kon uiteindelijk bij een tankstation in de buurt aangehouden worden door collegas van de motoragent. De verdachten, van 16 en 18 jaar, beide uit Utrecht, zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Onderzocht wordt of de motoren afkomstig zijn van diefstal.

Oplichting

VEENENDAAL De politie is op zoek naar een man die op zaterdag 23 augustus rond 21.00 uur met vals geld betaalde voor twee chihuahua-puppies. De man had een afspraak gemaakt om de puppies bij een woning aan het Prins Willem Alexanderpark te kopen. Toen hij net weg was, bleek dat hij met twee valse 100-euro biljetten betaalde. Toen de verkoper hem probeerde tegen te houden, reed hij met de auto op hem in. Hij reed vervolgens weg in de richting van het Panhuis.

Het signalement van de man luidt:

* Blank, rond 23 jaar, ong. 1,75 m.

* Kort blond haar

* Gezet postuur

* Zwarte baseballcap

* Zwarte dikke jas

* Zwarte spijkerbroek

* Zwarte sportschoenen met klittenband

* Tatoeage op rechterhand: drie stippen tussen duim en wijsvinger
* Reed in een rode Citroën

Heeft u informatie over deze man, of bent u zelf slachtoffer geworden van een dergelijke oplichting, neemt u dan contact op met de politie via 0900 8844.