Persberichten Rijn&Venen, 12.10 uur

Utrecht, 24-08-2008

Oproep getuigen

OUDEWATER De politie onderzoekt wie verantwoordelijk is of zijn voor het aanbrengen van de beledigende en bedreigende teksten op de ramen en muren van het in aanbouw zijnde schoolgebouw tussen t Zwarte Veldje/Papenhoeflaan en op het straatmeubilair van de Jongeren Ophoud Plek(JOP)genaamd het t Zwarte Veldje aan de Papenhoeflaan.

Op vrijdag 22 augustus omstreeks 04.35 uur meldde een bewoner dat hij glasgerinkel had gehoord vermoedelijk afkomstig uit de richting van de schoolgebouw aan de Papenhoeflaan. Politiemensen constateerden dat er een ruit was ingegooid en dat er op ramen bedreigende en beledigende teksten waren aangebracht die specifiek waren gericht tegen een politieambtenaar en een jongerenwerker van de gemeente.

Op dinsdag 19 augustus omstreeks 07.30 uur namen politiemensen naar aanleiding van een mogelijke inbraak in het nieuwe schoolgebouw poolshoogte. Zij troffen geen sporen aan die op een inbraak duidden, maar zagen wel dat op twee bomen en een speeltoestel bedreigende en beledigende teksten waren aangebracht. Deze teksten waren wederom specifiek gericht tegen een politieambtenaar en een jongerenwerker van de gemeente.

De politie wil graag in contact komen met personen die iets hebben gezien of weten wie verantwoordelijk is/zijn voor het aanbrengen van de teksten en de vernielingen. Zij kunnen bellen naar de politie, district Rijn&Venen, telefoon 0900-8844 of naar Meld Misdaad Anoniem, telefoon 0800-7000.

Oproep getuigen aanrijding

MIJDRECHT - Op donderdagmiddag 21 augustus omstreeks 16:15 uur heeft er een aanrijding plaats gevonden op de Dr. J. van der Haarlaan te Mijdrecht. De politie zoekt getuigen van deze aanrijding.

Het betrof een aanrijding tussen een bromfiets en een auto. Op de bromfiets zaten een jongen en een meisje. De bromfiets, een grijs rode Speed fighter, reed in de richting van de kruising Dr. J. van der Haarlaan/Meerkoet/Roerdomp. Ter hoogte van de S-bocht reed de auto, een groene Mercedes, met zijn rechterachterzijde tegen de linkerachterzijde van de bromfiets. De auto kwam uit dezelfde richting. Na de aanrijding is de automobilist uitgestapt en is boos geworden op de bestuurder en passagier van de bromfiets. Vervolgens is de man rechtsaf de Meerkoet opgereden. De bestuurder van de groene Mercedes is een man, er was ook een vrouwlijke bijrijder.

Signalement man:


- Blank, 50 - 55 jaar


- 1,80 1,85 m.


- breed postuur met buikje


- grijs kort haar


- zonnebril op het hoofd


- wit t-shirt


- blauwe spijkerbroek

Signalement vrouw:


- blank, 45 55 jaar


- stijl blond haar tot in haar nek


- droeg blouse

Heeft u meer informatie over de aanrijding of de betrokkenen? Neemt u dan contact op met de politie via 0900 8844.

Vechtpartij

ABCOUDE Zaterdagavond 23 augustus rond 19.00 uur ontstond een vechtpartij aan de Burgemeester Des Tombesweg-Doude van Troostwijkstraat tussen twee personen. Als snel mengen meerdere personen zich in de vechtpartij. De politie kwam ter plaatse en kon in samenwerking met de brandweer orde in de chaos krijgen. Twee mannen, van 23 en 53 jaar, beide uit Amsterdam, werden hierbij aangehouden. Zij zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor en bekeurd voor verstoring van de openbare orde.

Collecteur aangehouden

MONTFOORT Zaterdag 23 augustus heeft de politie een 51-jarige Nieuwegeiner aangehouden, op verdenking van collecteren onder valse voorwendselen. Getuigen hadden de politie rond 14.15 uur gewaarschuwd en één van de getuigen had de tas met collectebus van de man gepakt. Toen de man daarvoor aangifte wilde doen op het bureau, kon hij direct zelf aangehouden worden. De man is al meerdere malen aangehouden voor collecteren zonder vergunning. Hij is ingesloten op het bureau voor verhoor. De opbrengst is aan Warchild geschonken, die overigens zelf geen collectes houdt.

Lastpak aangehouden

WOERDEN Zondagochtend 24 augustus heeft de politie rond 03.00 uur een 16-jarige Woerdense jongen aangehouden op de Wilhelminaweg. De jongen gedroeg zich vervelend bij een horecagelegenheid. De jongen wilde niet weggaan, waarop hij aangehouden werd. Een omstander die bij de politieauto bleef staan en niet weg wilde gaan op aanwijzen van de agenten, heeft een aantal klappen op zijn been met de wapenstok gekregen. Daarna werd het weer rustig.

Onder invloed

MONTFOORT Zaterdag 23 augustus heeft de politie rond 23.45 uur een 41-jarige quadrijder (met onbekende woonplaats) aangehouden op het Kasteelplein, wegens rijden onder invloed. De man droeg ook geen helm. Op het bureau blies de man 865 ug/l. Hij had nog boetes openstaan en is daarom naar het Arrestantencomplex in Houten overgebracht.

Snelheidscontrole

BREUKELEN Zaterdag 23 augustus heeft de politie tussen 15.00 en 16.00 uur een lasersnelheidscontrole gehouden op de Brugoprit. Acht automobilisten zijn staande gehouden. De hoogst gemeten snelheid was 92 km/u.