Persberichten Utrecht stad, 12.20 uur

Utrecht, 24-08-2008

Ongeval onder invloed

UTRECHT Een 25-jarige automobilist uit Nieuwegein raakte op de Proostwetering betrokken bij een ongeval. Hij is aangehouden op verdenking van rijden onder invloed en het in gevaar brengen van het verkeer.

Politiemensen kregen zondag 24 augustus omstreeks 04.20 uur een melding van een ongeval en gingen ter plaatse. Uit sporen bleek dat de Nieuwegeiner vanaf de Zuilense Ring het viaduct met de A2 was overgereden, daarna de verhoogde middenberm raakte, tegen een lantaarnpaal botste en tegen de vangrail tot stilstand kwam. De Nieuwegeiner wist zelf uit de auto te komen en werd met de ambulance vervoerd naar het UMC. Daar sprake was van een beginnende brand in de auto, kwam ook de brandweer ter plaatse. In het UMC werd bij de Nieuwegeiner geen letsel geconstateerd, maar hij moest wel ter observatie blijven. Wegens de verdenking van rijden onder invloed werd een bloedproef afgenomen en is zijn rijbewijs ingevorderd. De beschadigde auto werd weggetakeld. Een getuige verklaarde dat hij door de Nieuwegeiner op de Zuilense Ring met een geschatte snelheid van ongeveer 160 km/u was ingehaald.

Man aangehouden

UTRECHT Een 23-jarige man uit Utrecht is aangehouden op verdenking van mishandeling.

Politiemensen kregen zondag 24 augustus omstreeks 04.30 uur het verzoek te gaan naar een horecagelegenheid aan de Potterstraat. Daar meldde zich een 23-jarige man uit Maarssen die aangifte wilde doen van mishandeling. Hij wees de 23-jarige Utrechter aan die hem op zijn kaak had geslagen, waardoor er twee kiezen waren losgeraakt. De Utrechter is overgebracht naar het bureau en zit vast voor nader onderzoek en verhoor.

Twee mannen aangehouden

UTRECHT Een 54-jarige man uit Utrecht en een 36-jarige man uit Zwolle zijn aangehouden voor het plegen van verzet, hinderlijk gedrag en openbare dronkenschap. Politiemensen wilden de twee controleren op de Nieuwe Koekoekstraat wegens mogelijk dealen van drugs. Bij het uitstappen uit de politieauto, zetten de twee het op een rennen. Na een korte sprint kon de 54-jarige man op de kruising Nieuwe Koekoekstraat met de Lijsterstraat worden aangehouden. Hij bleef zich verzetten waarop hij werd geboeid. De 36-jarige man uit Zwolle gedroeg zich hinderlijk, was duidelijk onder invloed en werd aangehouden wegens openbare dronkenschap. De twee hadden geen verdovende middelen in hun bezit.

Betrapt op rijden onder invloed

UTRECHT - Een 46-jarige Utrechter is aangehouden wegens rijden onder invloed. Politiemensen zagen zaterdag 23 augustus omstreeks 23.25 uur de Utrechter met hoge snelheid rijden over de Marnixlaan. Hij werd aan de kant gezet en bij het aanspreken kwam een alcoholwalm de politiemensen tegemoet. Na de ademanalyse op het bureau bleek dat hij 570 ug/l alcohol in zijn lichaam had. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en omdat de Utrechter eerder was betrapt op het rijden onder invloed werd de auto in beslag genomen.

Vier gewonden bij ongeval

UTRECHT Vier personen raakten gewond bij een aanrijding en moesten worden overgebracht naar het ziekenhuis. De aanrijding gebeurde zaterdag 23 augustus omstreeks 23.55 uur toen een 33-jarige automobiliste uit Utrecht op de kruising Croeselaan met de Van Zijstweg geen voorrang verleende aan een van rechts komende 30-jarige automobilist uit De Meern. De brandweer kwam ter plaatse en verwijderde het dak van de auto om de drie inzittenden uit de vernielde auto te halen. In drie ambulances werden de inzittenden, drie vrouwen uit Utrecht, met nekletsel vervoerd naar het ziekenhuis. De 33-jarige bestuurster was zelf uit de auto gekomen, maar werd ook met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De 30-jarige Utrechter bleef ongedeerd. De Verkeerspolitie legde de sporen vast en maakte diverse overzichtfotos voor onderzoek naar de toedracht.

Aangehouden voor diefstal

UTRECHT Een 15-jarige jongen uit Utrecht en een 20-jarige man uit Vleuten zijn aangehouden op verdenking van diefstal. Een getuige meldde zaterdag 23 augustus omstreeks 20.15 uur dat van een personenauto in een parkeergarage aan de Burgemeester Norbruislaan de kentekenplaten waren gestolen. De twee dieven waren hierna weggereden in een personenauto. De getuige meldde dit aan de politie en de meldkamer verzocht aan de politie-eenheden uit te kijken naar de auto met de twee inzittenden. Politiemensen in een onopvallende videoauto reden over de Zuilense Ring. Zij zagen dat zij met hoge snelheid werden ingehaald door de bewuste auto. Zij volgden de auto en constateerden na een gecorrigeerde meting dat de bestuurder 147 km/u reed waar 100 is toegestaan. Hierna negeerde de bestuurder een rood verkeerslicht op de kruising Zuilense Ring met de oprit naar de A2. Hierna lukte het om de auto aan de kant te zetten en werden de twee aangehouden. In de auto werd een kunststof pistool aangetroffen. Dit pistool wordt nader onderzocht om te beoordelen of bezit hiervan strafbaar is. De twee zijn ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Man aangehouden

UTRECHT Een 38-jarige man uit Utrecht is aangehouden op verdenking van diefstal/heling. Politiemensen zagen zaterdag 23 augustus omstreeks 09.10 uur de Utrechter wildplassen op het Zandpad. Bij het aanspreken zagen de politiemensen dat hij een damesfiets bij zich had waarvan er geen sleutel in het slot stak. Na controle van het framenummer werd duidelijk dat de fiets in mei 2005 was gestolen in Utrecht. De Utrechter deed afstand van de fiets voor teruggave aan de rechtmatige eigenares en tegen de Utrechter is proces-verbaal opgemaakt.