Politie Drenthe

Zondag

Assen, 24-08-2008

Auto te water leidt tot grote zoekactie hulpverleners

DWINGELOO Diverse hulpverleners zijn zaterdag rond 18.00 uur uitgerukt na een melding dat er aan de Lheebroek een auto te water was geraakt. Niet bekend was wie de bestuurder van het voertuig was en waar deze was gebleven. Na onderzoek bleek dat de bestuurder, een 36-jarige man uit Dwingeloo, niks mankeerde en dat hij inmiddels thuis was. De bestuurder verklaarde dat hij vanaf de Lheebroek in de richting van het Holtien was gereden. Hij haalde een bestelbus in en tijdens het inhalen ging de bestuurder van de bus naar links. De man uit Dwingeloo moest vervolgens uitwijken. Hij kwam met zijn auto in de linker berm, corrigeerde en schoot rechts van de weg in het water. De man was zelf uit de auto gekomen en is door de bestuurder van de bestelauto naar huis gebracht. Beiden hadden zich niet gerealiseerd dat ze de politie hadden moeten bellen (het verlaten van de plaats van het ongeval is een misdrijf), al was het alleen maar om te laten weten dat er niemand gewond en vermist werd. Nu kwamen diverse hulpverleners in actie (3 brandweerautos, twee politieautos, een ambulance en de traumahelikopter) zonder dat dit nodig was geweest. Langs deze weg vragen de hulpverleners aandacht voor dit soort gebeurtenissen. Meld het altijd bij de politie. (BPS 08-164875)

Vrouw uit auto geknipt door brandweer

EELDE Een 63-jarige bestuurster van een personenauto uit Paterswolde is zaterdagmiddag door de brandweer uit haar voertuig geknipt. De vrouw raakte gewond na een aanrijding aan de Burgemeester JG Legroweg. Zij reed richting Eelde en moest stoppen achter een voertuig. Een 36-jarige man uit Amsterdam zag dit te laat en botste achter de vrouw uit Paterswolde. Omdat de vrouw klaagde over pijn in haar nek is ze uit haar auto gehaald en per ambulance naar het Martiniziekenhuis gebracht. Beide voertuigen zijn afgesleept. (BPS 08-164825)

Rijden onder invloed

ZUIDLAREN Een 19-jarige jongen uit Zuidlaren is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden op de Oude Tolweg wegens het bromfietsen onder invloed. Op het bureau blies hij 710 ugl. Het rijbewijs van deze beginnende bestuurder is ingevorderd. (BPS 08-165002)

Rijbewijs van 75-jarige man wordt ingevorderd vanwege gevaarlijk rijgedrag

NIJEVEEN Agenten hebben vrijdagavond het rijbewijs ingevorderd van een 75-jarige man uit Meppel. De man reed op de Meppelerweg en viel bij omstanders op door zijn rijgedrag. Twee getuigen hadden de man tot stoppen gedwongen en de politie gebeld. De bestuurder zou enorm langzaam en al slingerend hebben gereden. Van de bestuurder werd een blaastest afgenomen, maar hij bleek niet te veel te hebben gedronken. Om toch zeker te zijn van de zaak, zijn de agenten de bestuurder die weer verder mocht rijden, alsnog zelf gevolgd. Als snel bleek dat de motor meerdere malen afsloeg, dat de remverlichting continue brandde en dat de man behoorlijk langzaam reed. Kortom, de man zorgde voor een gevaarlijke situatie in het verkeer. Hij werd opnieuw staandegehouden en toen is zijn rijbewijs ingevorderd. De verwarde man was het niet eens met de conclusie dat hij niet meer rijvaardig was. Agenten hebben hem naar huis gebracht en hebben verdere zorg geregeld. (BPS 08-064694)

Bestuurder wordt gelaserd

NIEUW BUINEN Een 31-jarige man uit Buinerveen is vrijdagavond gelaserd op de Drentse Mondeweg. Na correctie bleek dat hij 141 km/uur reed waar 80 km/uur is toegestaan. (BPS 08-164780)

Vier verdachten van vernieling van autos aangehouden ASSEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Thorbeckelaan vier mensen aangehouden uit Assen (twee zijn 16 jaar oud, één is 18 jaar en de laatste is 30 jaar oud). Een getuige belde de politie met de melding dat er een groepje jongeren spiegels van autos trapten. De verdachten zijn ingesloten voor verhoor. Het is nog niet bekend om hoeveel vernielde autos het gaat. Gedupeerden worden gevraagd aangifte te doen bij de politie van vernieling. (BPS 08-164979)

Aanhoudingen wegens vernieling
EMMEN Een 13-jarige jongen uit Emmen is zondagmorgen rond 6.30 uur aangehouden wegens vernieling van een auto aan het Willinkplein. De jongen bekende een spiegel van een auto te hebben getrapt. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (BPS 08-165008)

HOOGEVEEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 21-jarige man uit Hoogeveen aangehouden op verdenking van vernieling van een ruit aan het Haagje. Een getuige belde de politie, zodat de verdachte kon worden ingesloten voor verhoor. (BPS 08-164954)

EMMEN Een 23-jarige man uit Nieuw Dordrecht kreeg in de nacht van zaterdag op zondag een bekeuring wegens vernieling van een fiets. De jongen zou een fiets van een balustrade bij een discotheek aan de Wilhelminastraat hebben gegooid. Toen de verdachte zijn eigen fiets wilde pakken, stond een andere fiets in de weg. Laatstgenoemde fiets viel ineens over de balustrade. Het bleek dat deze fiets van een kennis van de verdachte was. Deze kennis deed aangifte. De verdachte had spijt van zijn actie en wilde schade vergoeden. (BPS 08-164985)

ERM De politie kreeg zaterdagavond een melding van een vechtpartij aan de Dalerstraat. Een groepje mannen zou een restaurant zijn binnengelopen en viel gasten lastig. Toen de eigenaar er iets van wilde zeggen, ontstond een vechtpartij. Een 21-jarige man uit Polen die bij die groep hoorde, gooide een ruit in. Hij is hiervoor aangehouden en kreeg na overleg met Justitie een boete van 100,. (BPS 08-164885)

Vrouw aangehouden wegens mishandeling

ASSEN Een 27-jarige vrouw uit Assen is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden aan de Brinkstraat wegens mishandeling. Zij zou, buiten een café, een 26-jarige vrouw uit Borger een klap in het gezicht hebben gegeven. De verdachte is ingesloten voor verhoor. (BPS 08-164980)

Man raakt gewond bij ruzie

KLAZIENAVEEN Een 50-jarige man uit Weiteveen doet aangifte van mishandeling bij de politie. De man was in een bar aan de Langestraat geslagen. Het gevolg was dat de man een enorme hoofdwond had opgelopen. Ambulancepersoneel had zich over het slachtoffer ontfermd. Volgens de aangever probeerde hij een ruzie te sussen en is hij daarbij geraakt met een bord. De politie onderzoekt de zaak. (BPS 08-164965)

Brand in woning
NIEUW AMSTERDAM Zaterdagavond rond 20.30 uur ontstond brand bij een woning aan de Wildbaan. De 48-jarige bewoonster van de woning is zelf uit de woning gekomen en raakte niet gewond. De woning is uitgebrand. Hoe de brand is ontstaan is nog niet bekend. (BPS 08-164909)

Aangehouden wegens belediging

HOOGEVEEN Agenten kregen zaterdagavond een melding van overlast door jongeren bij het Steenbergerpark. Toen zijn kwamen aanrijden, gingen de jongeren er snel vandoor. Eén van hen, een 17-jarige jongen uit Hoogeveen, schold daarbij de politie. Hij is aangehouden wegens belediging. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. (BPS 08-164922)

EMMEN In de nacht van zaterdag op zondag zagen agenten een wildplasser aan de Hoofdstraat. De wildplasser werd door de politie aangesproken, maar hij trok zich er niets van aan en liep weg. Nadat de agenten herhaaldelijk hadden aangegeven dat de verdachte moest blijven staan, ging hij er in een sprint vandoor. Daarbij beledigde hij de agenten. De verdachte werd uiteindelijk aangehouden wegens belediging. Vrienden van de man bemoeiden zich met de aanhouding. De verdachte is ingesloten voor verhoor. Na overleg met Justitie kreeg hij een boete van 300,-.

Schaapskooi volledig uitgebrand
ORVELTE In de nacht van zaterdag op zondag is een schaapskooi aan de Schapendrift volledig uitgebrand. De brand werd ontdekt door de brandweer rond 4.00 uur. Gelukkig waren de schapen op het moment van de brand niet in de schaapskooi aanwezig.

Naast gelegen panden werden nat gehouden om verdere schade te voorkomen. Hoe de brand is ontstaan is nog niet bekend. De politie doet de komende dagen technisch onderzoek. Bovendien hebben agenten zondagmorgen buurtonderzoek verricht. Mensen die beschikken over meer informatie worden gevraagd zich te melden bij de politie via 0900-8844.

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280.