Persberichten Lekstroom, 13.00 uur

Utrecht, 24-08-2008

Politie onderzoekt openlijke geweldplegingen

NIEUWEGEIN De politie stelt een onderzoek naar openlijke geweldplegingen in en bij een horecagelegenheid aan de Herenstraat.

De incidenten vonden vrijdagavond 22 en zaterdagavond 23 augustus plaats waarbij verschillende personen gewond zijn geraakt en diverse ruiten van de horecagelegenheid sneuvelden. Uit voorlopig onderzoek bleek dat diverse personen in de horecagelegenheid vrijdagavond 22 augustus met elkaar slaags waren geraakt en naar buiten waren gewerkt door het aanwezige personeel. Dit incident kreeg zaterdagavond 23 augustus een vervolg toen een groep personen kennelijk verhaal kwam halen en er weer rake klappen vielen. Bij de incidenten raakten onder meer een 28-jarige Nieuwegeiner gewond aan zijn gezicht en werd voor behandeling met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Een 55-jarige Nieuwegeiner moest zich met verwondingen aan het gezicht onder doktersbehandeling stellen. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

Betrapt op rijden onder invloed

NIEUWEGEIN Een 20-jarige beginnend automobilist uit Nieuwegein is betrapt op het rijden onder invloed. Politiemensen controleerden hem op de Noordstedeweg waaruit bleek dat hij alcohol had gedronken. De ademanalyse op het bureau wees uit dat hij 160 ug/l alcohol in zijn lichaam had.

IJSSELSTEIN Een 24-jarige bromfietser uit Vianen is betrapt op het rijden onder invloed. Politiemensen zagen hem zondag 24 augustus omstreeks 00.20 uur met defecte verlichting rijden op de Hendrik Copijnstraat. Uit controle bleek dat hij alcohol had gedronken. De ademanalyse op het bureau wees uit dat hij 180 ug/l alcohol in zijn lichaam had en dat is als beginnend bestuurder twee keer meer dan de toegestane hoeveelheid. Ook kreeg hij een bekeuring voor de defecte verlichting.

NIEUWEGEIN Een 29-jarige automobilist uit Nieuwegein is betrapt op het rijden onder invloed. Politiemensen zagen hem zaterdag 23 augustus omstreeks 00.20 uur slingerend rijden over de A.C. Verhoefweg en remde zonder noodzaak regelmatig af. Bij het aanspreken kwam een sterke alcoholwalm de politiemensen tegemoet en bij het uitstappen was hij zeer onvast ter been en sprak met dubbele tong. De ademanalyse wees uit dat hij 865 ug/l alcohol in zijn lichaam had. Dat is bijna vier keer meer dan wettelijk is toegestaan. Het rijbewijs is ingevorderd. Proces-verbaal wordt tegen hem opgemaakt.

Enecotoer 2008

NIEUWEGEIN Op vrijdag 22 en zaterdag 23 augustus vond in Nieuwegein de finish en de start plaats van de Enecowielerwedstrijd editie 2008.

Politiemensen van het KLPD en van Politie Utrecht, medewerkers van Stadstoezicht Nieuwegein en van de Stichting Wielerronde Nieuwegein, leidden de festiviteiten in de goede banen. Politiemensen van het district Lekstroom hielden beide dagen op gemiddeld 26 posten toezicht op het ordelijk en veilig passeren van de toerkaravaan. Het toegestroomde publiek werkte goed mee en er deden zich nagenoeg geen openbare ordeproblemen voor.