Politie Gelderland-Zuid

Tweemaal invordering rijbewijs

Nijmegen, 24-08-2008 o In de nacht van zaterdag op zondag werden twee automobilisten betrapt op het rijden onder invloed. De ene bestuurder, een 26-jarige man uit Arnhem werd op de DAlmarasweg betrapt. De andere bestuurder liep op de Groesbeekseweg tegen de lamp.

Agenten zagen de 26-jarige Arnhemmer over de Groesbeekseweg rijden zonder dat hij verlichting voerde. Omdat hij ook nog eens zijn snelheid verhoogde gingen de agenten achter hem aan. Op de DAlmarasweg kon de verdachte worden staande gehouden. Op straat blies hij een F. Op het bureau blies de verdachte bij de ademanalyse 630 ug/l, terwijl 220 ug/l is toegestaan. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en er is proces-verbaal opgemaakt.

De 35-jarige Nijmegenaar trok de aandacht van surveillerende agenten en moest ook blazen. Ook hij blies een F op straat. Bij de ademanalyse op het bureau was de uitslag 530 ug/l. Bij controle bleek dat de man ook nog enkele vonnissen open had staan. Toen hij hoorde dat hij moest blijven, sloegen de stoppen bij hem door. De verdachte die net in verhoor zat, vernielde een beeldscherm en werd uiteindelijk met enig verzet alsnog ingesloten. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Ook zijn rijbewijs werd ingevorderd. (14)

Laatst gewijzigd 24-08-2008 13:10 | © Regio Gelderland-Zuid |