Politie Haaglanden

24 01 persberichten 24 augustus 2008

persberichten 24 augustus 2008

Haaglanden, 24-08-2008

Moeilijke redding van vrouw uit zee
Den Haag Een 60-jarige vrouw uit Den Haag is op zaterdag 23 augustus omstreeks 09.50 uur gewond geraakt nadat zij was gaan zwemmen in zee. Twee Duitse toeristen hadden de vrouw de zee in zien gaan en haar na een uur niet zien terugkeren op haar plekje op het strand. De toeristen vonden dat vreemd omdat op die plek haar kleding en twee honden waren achtergebleven. Zij belden vervolgens met de politie. Agenten troffen de vrouw aan op het Zuiderstrand ter hoogte van het Havenhoofd. De vrouw lag tussen de rotsblokken van het havenhoofd in zee.
Het was de agenten meteen duidelijk dat de vrouw in nood was. Een agent klom via de blokken naar beneden en er werd een redlijn naar de vrouw gegooid om haar niet kwijt te raken door de sterke stroming. Men wilde de vrouw via de redlijn op de blokken zien te krijgen doch dit gelukte niet en er werd besloten om de vrouw tussen de blokken weg te trekken en naar een reddingsboot van de KNRM te trekken. Dit gelukte echter ook niet en bovendien verloor de vrouw even haar bewustzijn. Agenten zijn vervolgens te water gegaan en met redlijnen is het gelukt de vrouw naar het strand te krijgen. De twee agenten die in zee waren gesprongen raakten ook in benarde situatie omdat door de sterke stroming ook zij steeds tegen de rotsblokken werden geslagen. Één van de agenten kon niet meer op eigen kracht wegkomen en moest ook via een redlijn geholpen worden. Ook een persoon van de KNRM die te water was gegaan moest geholpen worden met een redlijn want ook hij kon niet meer op eigen kracht door de sterke stroming op de kant komen. De vrouw is met schaafwonden over haar hele lichaam en met een flinke bult op haar hoofd vervoerd naar het Leyenburg Ziekenhuis alwaar zij een nacht ter observatie moest blijven.
De agenten en de man van de KNRM kwamen er met wat flinke schaafwonden goed van af en konden na behandeling aan een strandpost allen hun dienst vervolgen. Eind goed al goed

Acht aanhoudingen na aanranding
Den Haag Agenten troffen op zaterdag 23 augustus omstreeks 23.30 uur een 18-jarige dame uit Den Haag aan in een tramhalte hokje op het Monnickendamplein. De dame zei dat ze door enkele jongens die deel uit maakten van een grote groep onzedelijk was betast. De groep zou vervolgens in tram lijn 4 van de Randstadrail zijn gestapt. Op het Centraalstation kon deze tram worden onderschept met de groep. Acht mannen in de leeftijd van 16 tot 22 jaar zijn vervolgens aangehouden en meegenomen naar een politiebureau. Daar zal worden onderzocht wie welk aandeel heeft gehad in deze aanranding.

Man gewond na steekincident (oproep getuigen)
Den Haag Een 40-jarige man uit Den Haag is op vrijdag 22 augustus omstreeks 18.00 uur gewond geraakt nadat hij was bewerkt met een mes op het Hobbemaplein ter hoogte van een belwinkel. De verdachte heeft met een mes een flinke wond aangebracht in de hals van zijn slachtoffer en ging er daarna vandoor. Het slachtoffer volgde zijn belager. Agenten konden in de Schalkburgerstraat de verdachte een 46-jarige man uit Den Haag aanhouden. Tijdens de aanhouding vond het slachtoffer het nodig om zijn belager in het gezicht te stompen. Het slachtoffer is naar een ziekenhuis vervoerd en later ook aangehouden om te worden gehoord over dit incident. De recherche van Bureau De Heemstraat van Politie Haaglanden is nu op zoek naar getuigen van dit steekincident. Een ieder die informatie heeft over deze zaak wordt verzocht om via telefoonnummer 0900-8844 contact op te nemen.

Aanhoudingen na aanrijding
Den Haag Een 32-jarige man uit Vlaardingen en een 26-jarige vrouw uit Schiedam zijn op zaterdag 23 augustus omstreeks 05.20 uur op de Gouveneurlaan ter hoogte van de Genestetlaan aangehouden. Op genoemde kruising had een aanrijding plaatsgevonden tussen twee autos.
Toen agenten ter plaatse kwamen om de aanrijding te regelen ontstond er een vervelende situatie. Om de veiligheid op de kruising te waarborgen werd aan de betrokkenen gevraagd om op het trottoir te gaan staan om daar de zaak te bespreken. Niet iedereen voldeed aan dit verzoek en de inzittenden van één van de betrokken autos moesten een aantal malen verzocht worden om op het trottoir plaats te nemen. De sfeer bleef grimmig en beide personen zijn aangehouden.

Twee mannen aangehouden na inbraak melding
Den Haag Op zondag 24 augustus omstreeks 02.50 uur werden agenten gezonden naar de Ruinerwoldstraat voor een inbraak melding. Ter plaatse gekomen zagen zij een man in het donker gekleed uit de Paterswoldestraat komen lopen en een andere man zien wegrennen. Van de man die wegliep werd het signalement aan andere agenten doorgegeven en de man die was blijven staan werd aangehouden als verdacht van poging inbraak bij een Dartvereniging. In de omgeving werd vervolgens uitgekeken door diverse agenten naar de man die was weggerend. Korte tijd later kon ook deze worden aangehouden in de bosjes aan de Erasmusweg.

Twee mannen aangehouden
Den Haag Op zondag 24 augustus om 03.15 uur werden agenten gezonden naar het Zwartepad alwaar bij een strandtent problemen zouden zijn. Ter plaatse gekomen bleek dat de beveiliging van deze strandtent een man had aangehouden die zich schuldig zou hebben gemaakt aan het verzetten tegen zijn verwijdering uit de strandtent. Bovendien bleek dat deze man zich schuldig had gemaakt aan het onzedelijk betasten van een vrouw. Hij werd overgenomen van de beveiliging en aangehouden. Een andere man vond het nodig zich met deze aanhouding te bemoeien en werd verzocht zich te verwijderen toen hij niet voldeed aan dit verzoek is ook hij aangehouden.
Meerdere bezoekers van deze strandtent vonden het toen nodig zich met de aanhoudingen te bemoeien en keerden zich tegen de agenten.Er werd zelfs een bierflesje naar de agenten gegooid. Samen met de beveiligers en wat extra agenten lukte het om de groep weg te krijgen.

Bromfietser aangehouden met drank op
Den Haag Een 25-jarige man uit Naaldwijk is op zaterdag 23 augustus om
01.05 uur in de Schoolstraat aangehouden. De man reed met zijn bromfiets in de Schoolstraat en agenten controleerden hem. Het bleek dat hij alcohol had gedronken en hij moest een blaastest afleggen. Hierna werd hij aangehouden en meegenomen naar een politiebureau. Daar blies hij nogmaals en bleek dat hij 675 ugl blies. Hij heeft hiervoor een proces-verbaal gekregen en een rijverbod van negen uren. Ook bleek dat zijn bromfiets niet verzekerd was en ook hiervoor kreeg hij een proces-verbaal.

Na waarschuwing toch aangehouden
Den Haag Op zondag 24 augustus omstreeks 01.10 uur zagen agenten een man die behoorlijk onder invloed van alcohol was naar een auto lopen. De man wilde instappen en maakte aanstalten om weg te rijden. De agenten
vonden het niet verstandig dat de man zou gaan rijden. Ze spraken hem hierop aan en hij moest een blaastest afleggen. Het bleek dat hij alcohol had gedronken en hij kreeg een rijverbod van 24 uren opgelegd. Korte tijd later zagen agenten deze man toch rijden en hij mocht wederom een blaastest afleggen en is hierna aangehouden en meegenomen. Op een politiebureau blies hij nogmaals en bleek hij 900 ugl te blazen. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een proces-verbaal.

Drie Poolse mannen aangehouden
Den Haag Op zaterdag 23 augustus om 21.35 uur ontstond er in een winkel aan de Paul Krugerlaan ruzie tussen drie Poolse mannen en het winkel personeel. Er zou zelfs door één van de Poolse mannen geslagen zijn. De mannen bleken aardig gedronken te hebben en sloegen ook tegen de winkelruit. Ondertussen had zich al een grote groep van Turkse en Marokkaanse mannen rond de Polen zich opgesteld. Agenten hebben de Polen vervolgens aangehouden en meegenomen.

Twee jonge mannen aangehouden met bromfiets
Leidschendam (Leidschendam-Voorburg) twee jonge mannen van 19 jaar uit Den Haag en Leidschendam zijn op zaterdag 23 augustus om 01.40 uur op de Caan van Necklaan aan gehouden. De twee werden op heterdaad betrapt toen zij liepen te slepen met een bromfiets die nog op slot stond. Toen de jongens de agenten zagen doken zij de bosjes in maar konden worden aangehouden.

Fietser gewond na aanrijding
Naaldwijk (Westland) Een 60-jarige man uit Poeldijk raakte op vrijdag 22 augustus omstreeks 20.05 uur gewond nadat hij met zijn fiets was aangereden op de Grote Achterweg ter hoogte van de Grote Woerdlaan. De bestuurder van een personenauto had de fietser waarschijnlijk over het hoofd gezien en raakte het achterwiel van de fiets met zijn auto. Het gevolg was dat de man met de fiets hierdoor kwam te vallen en verwondingen opliep aan hoofd, elleboog en een hand. Hij is naar een huisartsenpost vervoerd voor hechtingen.

Evenement in de Lier gezellig verlopen
De Lier ( Westland ) Het jaarlijks terugkerende evenement de Bradelier in de Lier is gezellig en zonder noemenswaardige incidenten verlopen. De agenten die bij dit evenement zijn ingezet spreken van een gezellige sfeer.
Het evenement werd van 19 tot 23 augustus gehouden. Er was een kermis, hardloopwedstrijd wielerronde en elke avond feest. Er zijn wel enkele aanhoudingen geweest maar deze hadden inhoudelijk niets met het feest te maken. 14 personen kregen een proces-verbaal voor wild plassen, 1 voor belediging 1 voor het in bezit hebben van verdovende middelen en 1 voor mishandeling. De samen werking tussen politie en security verliep prima. Het evenement werd door veel mensen bezocht.

Man gewond na aanrijding
Delft Een 20- jarige man uit Rotterdam is op zondag 24 augustus omstreeks 04.20 uur gewond geraakt op de A 13 ter hoogte van de afslag Pijnacker.
De A 13 was ter plaatse afgesloten voor verkeer in verband met wegwerkzaamheden. De man reed met zijn auto de afzettingen voorbij en kwam er telaat achter dat hij daar niet mocht en kon rijden. Hij heeft nog geremd doch kwam hard tot stilstand tegen de rupsbanden van een bouwkraan.
De man raakte gewond aan zijn achterhoofd en is vervoerd naar het Westeinde ziekenhuis. Ter plaatse is van de man bloed afgenomen omdat hij vermoedelijk onder invloed van alcohol was. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Twee mannen aangehouden voor vechten
Delft Twee manen van 39 en 40 jaar afkomstig uit Rotterdam en Delft zijn op zaterdag 23 augustus om 19.15 uur aangehouden op het Mathilde Wibautpad ter hoogte van een bruggetje. De twee waren met elkaar op de vuist gegaan en raakten beiden gewond. Het bleek te gaan om een al langer lopende ruzie. De mannen zijn meegenomen naar een politiebureau voor verhoor.

Twee jongens aangehouden
Zoetermeer Twee jongens van 14 en 15 jaar beide afkomstig uit Zoetermeer zijn op vrijdag 22 augustus om 22.50 uur aangehouden op de Van Aalstlaan ter hoogte van Monuta. De twee zaten beiden op één fiets terwijl de achterop zittende passagier nog een fiets aan zijn hand meevoerde. Agenten controleerden de twee en tijdens de controle bleek dat de aan de hand meegevoerde fiets te boek stond als gestolen. Beide jongens zijn aangehouden en meegenomen naar een politiebureau om de zaak te onderzoeken.