Politie Zuid-Holland-Zuid

24/08 Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

Dordrecht, 24-08-2008 o Persberichten district II

RIJBEWIJS INGEVORDERD NA AANRIJDING
LEERDAM Bij een aanrijding zaterdagmiddag 23 augustus op de Oranje Nassaulaan is een 48-jarige man uit Leerdam lichtgewond geraakt. Een 21-jarige man uit Noordeloos is zijn rijbewijs kwijtgeraakt. Hij bleek een promillage te hebben van ruim 1, terwijl bij een beginnend bestuurder maximaal 0,2 is toegestaan. De Leerdammer wilde de parkeerplaats aan de Nassaulaan verlaten en zag daarbij de automobilist uit Noordeloos, die hard zou hebben gereden, over het hoofd.

RIJBEWIJS INGEVORDERD
ALBLASSERDAM Bij een routinecontrole zaterdagavond 23 augustus op de Waalsingel is een 45-jarige man uit Alblasserdam zijn rijbewijs kwijtgeraakt. Hij had een promillage van 1,65, waar 0,5 maximaal is toegestaan. De man viel bij de controle op door een sterke alcohollucht.

ACHTERVOLGING MET REEKS ZWARE OVERTREDINGEN
SLIEDRECHT De politie heeft zondagnacht 24 augustus na een achtervolging in de Venusstraat een 35-jarige man uit Hardinxveld-Giessendam aangehouden. De man is aangehouden en door de politie in verzekering gesteld. Hij had een promillage van ruim 1,5 waar maximaal 0,5 is toegestaan. Daarnaast wordt hij verdacht van een poging zware mishandeling en poging doodslag. Tijdens de surveillance negeerde de man een stopteken. Er volgde een achtervolging, waarbij de verdachte op de Sportlaan inreed op een burgervoertuig van de politie en tevens een aanrijding met de achtervolgende politieauto veroorzaakte. Ook een geparkeerde auto werd geraakt. Uiteindelijk werd de auto klemgereden in de Venusstraat en kon de verdachte worden aangehouden. De man is in verzekering gesteld en wordt nog gehoord.