Politie Zuid-Holland-Zuid

24/08 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 24-08-2008 o Persberichten district I

ZAKKENROLLEN
DORDRECHT De politie heeft zaterdagavond op de Brouwersdijk twee 19-jarige vrouwen aangehouden met een onbekend woonadres. Zij worden verdacht van zakkenrollen op vrijdagmiddag 22 augustus in een winkel aan de Voorstraat. Zij zouden daar de portemonnee van een 44-jarige vrouw uit Dordrecht hebben gestolen. Deze vrouw kwam er thuis achter dat ze haar portemonnee kwijt was, maar wist vrijwel zeker wie de daders waren door het gedrag van de verdachten in de winkel. De portemonnee was zaterdag weer gevonden, maar zonder het contante geld wat er in had moeten zitten. Zaterdagavond loopt de vrouw over de Brouwersdijk, herkent de twee vrouwen en eist haar geld terug en krijgt dat ook.. Ondertussen is ook de politie geïnformeerd. Die houdt de vrouwen aan en neemt ze mee naar het politiebureau. De vrouwen zijn in verzekering gesteld en worden nog gehoord.

GREEP UIT DE KASSA
DORDRECHT De politie heeft zaterdagmiddag 23 augustus in een speelgoedwinkel aan de Statengang een 30-jarige man uit Amsterdam aangehouden. Hij had kort daarvoor een greep in de kassa gedaan en daarbij enkele honderden euros buitgemaakt. Het personeel van de winkel wist de man in eerste instantie vast te houden, maar de man wist zich toch aan zijn bewakers te onttrekken en vluchtte naar buiten via een bakkerskraam die voor de winkel stond. De eigenaar van de kraam dacht dat de man hem had bestolen, zette de achtervolging in en wist de man staande te houden. Met de hulp van het personeel van de speelgoedwinkel werd de man gebracht naar het kantoor van deze winkel en werd de politie gebeld. De man is door de politie in verzekering gesteld en wordt nog gehoord.

GEVALLEN
DORDRECHT Een 76-jarige man uit Dordrecht is zaterdagmiddag 23 augustus bij zijn woning aan de Oberonlaan gevallen van zijn ladder. Een ambulance en de trauma helikopter waren ter plaatse om de man te verzorgen. De man is met een flinke hoofdwond en mogelijk inwendig letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Hij wilde een raam zemen en is daarbij ongeveer vijf meter naar beneden gevallen. Het slachtoffer werd gevonden door omstanders die op hun beurt alarm hebben geslagen.

FLESSENTREKKERIJ
DORDRECHT Zaterdagavond 23 augustus heeft de politie een 55-jarige man en een 53-jarige vrouw uit Dordrecht aangehouden op verdenking van flessentrekkerij. Zij zaten in een restaurant aan het Admiraalsplein en wilden de rekening van een aantal drankjes niet betalen. De man had de restauranthouder beledigd en bedreigd, waarop deze de politie heeft gebeld. De politie heeft daarop beide personen aangehouden en hen overgebracht naar het politiebureau. Beiden zijn zondagochtend na verhoor in vrijheid gesteld. De politie heeft de zaak nog in onderzoek.

VECHTPARTIJ
DORDRECHT De politie heeft zondagnacht 24 augustus in het centrum van Dordrecht een 31-jarige man uit Den Haag aangehouden. Hij maakte deel uit van een groep die enige tijd daarvoor betrokken was geweest bij een vechtpartij bij een uitgaansgelegenheid in de Wijnstraat. De portier van de uitgaansgelegenheid was bezig op straat de rust te bewaren, toen hij opeens van achteren een klap kreeg. Na enige tijd speuren vond de politie de groep mensen die voldeed aan het signalement. Terwijl de politie in gesprek was met de groep, belde een getuige met de meldkamer om aan te geven wie de dader was. De meldkamer gaf deze informatie direct door aan de betrokken agenten, waarop de man kon worden aangehouden. De man is overgebracht naar het politiebureau, in verzekering gesteld en wordt nog gehoord.

ALCOHOLCONTROLE
DORDRECHT Tijdens een alcoholcontrole zondagnacht 24 augustus op de Merwedestraat, de Baden-Powelllaan, de Rijksstraatweg en de Achterhakkers hebben in totaal 554 mensen een blaastest ondergaan. Elf bestuurders bleken teveel te hebben gedronken, waaronder vier beginnende bestuurders. Het maximaal toegestane promillage voor bestuurders bedraagt 0,5, voor beginnende bestuurders is 0,2 de limiet. Het hoogste gemeten promillage bedroeg 1,9.