Diakonessenhuis weer op 1 in Ziekenhuis Top 100

24/08/2008 17:33

Diakonessenhuis

Vandaag publiceert het Algemeen Dagblad voor de vijfde keer de jaarlijkse lijst van beste ziekenhuizen in Nederland. Het Diakonessenhuis staat - net als bij de start van de Top 100 in 2004 - op nummer 1!

Bestuursvoorzitter Rob Florijn reageerde aangenaam verrast op het nieuws: "Ik ben bijzonder trots op dit herhaalde succes, dat te danken is aan de betrokken inzet van alle 2600 medewerkers en 160 specialisten. Dat we al vijf jaar in de Top 10 staan, zegt steeds meer over de feitelijke kwaliteit van onze zorg en de waardering van onze patiënten."

Het Diakonessenhuis blinkt uit in verschillende onderdelen. Bijvoorbeeld in haar zorg rondom de geboorte. Zoals bij de kraamsuites, waar ouders en kind bij elkaar kunnen blijven voor-, tijdens en na de bevalling. Daarnaast scoort patiënttevredenheid hoog. Het Diakonessenhuis is ook voorloper op het gebied van pijnbestrijding voor en na de operatie. Florijn: "Vanzelfsprekend blijven er zaken die verder verbeterd moeten worden, ook in het Diakonessenhuis. De eerste plaats in de AD Top 100 is een aanmoediging om ook in de komende jaren onze ambities waar te blijven maken en 'de beste zorg dichtbij' te brengen."

Het AD brengt de kwaliteit van ziekenhuizen in kaart door gebruik te maken van informatie die ziekenhuizen verplicht aan de Inspectie voor de Volksgezondheid moeten sturen, de zogenoemde prestatie-indicatoren. Dit jaar is ook het oordeel van patiënten in de ranglijst verwerkt. De complete Top 100 en de scores van het Diakonessenhuis zijn te vinden op www.ad.nl .





http://www.ad.nl