Jeroen Bleekemolen bijna kampioen na Porsche Supercup-zege in Valencia

Vader Michael 18de, broer Sebastiaan en Tim Buijs vallen uit

Valencia, 24 augustus 2008 - Met een prachtige zege op het stratencircuit van Valencia heeft Jeroen Bleekemolen zich vandaag bijna tot kampioen gekroond in de prestigieuze Porsche Supercup. De Aerdenhouter heeft in de resterende twee races nog slechts één puntje nodig om een superseizoen te vervolmaken. Jeroens broer Sebastiaan Bleekemolen (Haarlem) en Team Bleekemolen-rijder Tim Buijs (Nijmegen) hadden minder geluk vandaag, want beide coureurs werden uit de wedstrijd getikt. Michael Bleekemolen (Aerdenhout) finishte wel en is als 18de geklasseerd.

Jeroen Bleekemolen en Porsche vormen dit jaar een wel haast perfecte combinatie. Niet alleen won de Aerdenhouter dit jaar met Jos Verstappen en Peter van Merksteijn in de Porsche RS Spyder de LMP2-klasse van de vermaarde 24 uur van Le Mans. Bovendien is de 26-jarige rijder in 2008 oppermachtig tijdens de Porsche Supercup. Vandaag boekte Jeroen al weer zijn achtste podiumplaats in tien races tijd. De overige twee wedstrijden deed hij ook om de prijzen mee, maar werd de klassemenstleider door toedoen van anderen buiten de baan geduwd.

Superieur

Ook dit weekend ging Jeroen Bleekemolen als een speer. Door het pakken van de pole-position veroverde hij niet alleen twee bonuspunten voor het kampioenschap. Tevens claimde hij de beste startpositie voor de race op zondag. Bleekemolen nam in de 75 kilometer lange race direct de kop en stond deze niet meer af. Met dik vijf seconden voorsprong op de nummer twee Jörg Hardt en ruim tien tellen op de als derde afgevlagde Damien Faulkner was Bleekemolen op het Spaanse asfalt superieur. ,,In het begin moest ik even opletten omdat de baan op sommige punten erg glad was. Maar vervolgens hoefde ik niet te pushen en reed ik steeds verder weg van de rest'', stelde de bijna-kampioen.

Feestje

,,Ik heb vandaag net niet de titel gewonnen. Dat scheelt nog één puntje. Maar vanwege de zege ga ik zo zeker een feestje vieren'', vervolgt Jeroen. ,,En in het kampioenschap kan er, met twee races op Spa en Monza voor de boeg, weinig meer mis gaan. Wil Faulkner nog kampioen worden, dan moet hij twee keer de pole-position pakken en beide races winnen, terwijl ik dan beide wedstrijden niet in de top-15 mag eindigen. Die kans is heel klein.''

Sebastiaan Bleekemolen

Jeroens broer Sebastiaan Bleekemolen kende een uitstekende start van het raceweekend in Valencia. Tijdens de vrije training op vrijdag klokte de 30-jarige Haarlemmer de tweede tijd. ,,Ik was zelfs sneller dan Jeroen'', kon Sebastiaan tevreden constateren. ,,Helaas haalde ik niet alles uit de kwalificatie op zaterdag. Tijdens het piekmoment van de banden maakte ik een foutje in de middensectie van de baan. Het is natuurlijk een als-als-kwestie, maar ik had de mogelijkheid om me binnen de topzes te kwalificeren. Nu moest ik echter als 13de beginnen aan de race'', legt Sebastiaan uit. ,,Tijdens de wedstrijd gebeurde er heel veel in het middenveld. Ik was al een keer door een andere rijder hard geraakt in de linkerachterkant van mijn Porsche. Maar in de slotfase eindigde helaas mijn race na een fout van Danny Watts, die mij hard in mijn linkerzijkant ramde. Daarbij raakte mijn wagen dermate beschadigd dat ik 'm aan de kant moest zetten'', aldus Sebastiaan, die op dat moment op plek 12 wederom in de punten racete. ,,Al met al was het leuk om op dit stratencircuit te mogen rijden. Bovendien heb ik laten zien dat we met Team Bleekemolen hard kunnen gaan. Dat geeft vertrouwen voor de komende twee races. Spa ken ik heel goed, terwijl we op Monza hebben getest. Ik heb zin in die wedstrijden. Al zullen we nog wel even moeten kijken naar de remmen, want daar hebben we wat problemen mee.''

Michael Bleekemolen

Routinier Michael Bleekemolen had zich als 23ste gekwalificeerd en finishte uiteindelijk als 18de. ,,Mijn race werd grotendeels bepaald door het ongeluk dat vlak na de start was veroorzaakt'', meldde de vader van Sebastiaan en Jeroen na afloop. ,,Ik heb alle brokstukken ontweken, maar stond daar wel bijna stil en verloor tijd. Gevolg was dat ik in het vervolg alleen ben doorgehobbeld. De voorgangers reden te ver voor me en ik had ook geen rijders vlak achter me. Dat was mijn race'', aldus Michael Bleekemolen.

Tim Buijs

Tim Buijs noemde zijn trip naar Valencia 'een weekend om snel te vergeten'. ,,Het begon vrijdag al, toen ik me in de Spaanse warmte niet fit voelde en weinig heb gereden'', vertelde Buijs. ,,Zaterdag had ik op zich een hele verbetering. Helaas koos ik niet voor de optimale bandenstrategie en kwam ik tijdens de kwalificatie tot positie 21. Dat is niet de plek waar ik thuis hoor'', meent de Team Bleekemolen-coureur. ,,Tijdens de race had ik de pech dat ik in de eerste chicane van achteren hard ben aangereden. Daarbij gingen mijn koelers kapot en dat betekende einde race. Als je bijna niet hebt kunnen racen en je loopt tevens de nodige schade op, heb je al met al een vervelend weekend.''

Uitslag Porsche Supercup Valencia (Spanje):

1. Jeroen Bleekemolen 14 ronden in 30:52,469, 2. Jörg Hardt (Dui) op 5,912 seconden, 3. Damien Faulkner (Ier) op 10,494, 4. Stefan Rosina (Slo) op 12,884, 5. Chris Mamerow (Dui) op 13,667, 18. Michael Bleekemolen op 50,098. Uitgevallen: Sebastiaan Bleekemolen en Tim Buijs (beiden Team Bleekemolen).